KuPS-pomo ihmetteli kovaan ääneen hallituksen tuoreita linjauksia suhteessa urheilutapahtumien yleisörajoituksiin

© Kuva: Eetu Ikola

Hallitus tiedotti tänään, tiistaina, uusista linjauksista, jotka koskivat pääasiassa ravintoloiden aukeamista kesäkuussa. KuPS:n urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom ihmetteli ääneen linjauksia Twitterissä.

Veikkausliiga käynnistyy heinäkuussa, ja heinäkuun ajan katsomoihin saa nykyisten linjausten mukaan päästää alle 500 henkilöä. Tuohon määrään kuuluu katsojien lisäksi pelaajat, valmentajat, muut toimihenkilöt sekä medioiden edustajat.

Tiistaina aluehallintovirasto vahvisti, ettei heinäkuussa urheilutapahtumiin ole mahdollista ottaa yli 500 katsojaa edes erikoisjärjestelyin.

Tuoreimman hallituksen linjauksen mukaan ravintolat saavat ottaa sisään noin puolet normaalista asiakasmäärästä, mutta rajoitus ei koske terasseja tai ulkotiloja. Tämä herätti ihmetystä Lindblomissa.

– Ahtaat terassit avataan ilman rajoituksia, koska ulkona koronavirus ei tartu niin helposti, mutta tuhansia vetäville jalkapallostadioneille ei saa ottaa yli 500 ihmistä…, Lindblom kirjoittaa.

– Vastuu ravintoloilla ja asiakkailla, ei viranomaisilla. Näen jo silmissäni täpötäydet terassit, jossa turvaväleistä ei tietoakaan, Lindblom jatkoi.

Uutisoimme viime viikolla kansanedustaja Pauli Kiurun kirjallisesta kysymyksestä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososelle, jossa udeltiin tapauskohtaista harkintaa urheilutapahtumille.

– Ottelujärjestäjillä on käytössään erilaisia stadioneita. Samalla stadionilla voi olla lukuisia sisään- ja uloskäyntireittejä sekä useita katsomoja. Niitä voidaan myös jakaa erillisiin osioihin turvaetäisyydet huomioiden. Sama koskee katsomojen ulkopuolisia alueita, Kiuru perusteli kysymyksensä yhteydessä.

Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola sen sijaan kertoi Iltalehdelle, että seura on jo tehnyt suunnitelmat, joiden avulla peleihin voisi turvallisesti päästää jopa yli 5 000 katsojaa. Suunnitelmissa Ilves pelaisi ottelunsa 17 000 katsojaa vetävällä Ratinan stadionilla.

– Nyt on pieni toivonkipinä herännyt, että Ratinan stadionille saataisiin turvallisesti paljon enemmän (katsojia), noin kolmasosan Ratinan katsojakapasiteetista, Erola kertoi viime viikolla.

Muokattu 19.5. klo 16.01: Lisätty Aluehallintoviraston tiistainen vahvistus yleisötapahtumien rajoituksesta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.