Ligue 1 -putoaja valittaa tehdyistä päätöksistä – ehdottaa sarjan laajentamista

© Kuva: Getty Images

Ranskan Ligue 1:sta tuli ensimmäinen huippusarja, jonka kausi 2019-2020 julistettiin päättyneeksi. Pian keskeytyspäätöksen jälkeen päätettiin, että mestariksi julistetaan PSG ja sarjan kaksi viimeistä, Amiens ja Toulouse putoavat sarjasta.

Nyt Amiens on kuitenkin jättänyt valituksen päätöksestä. Se pyytää Ranskan liigaorganisaatio LFP:tä miettimään ratkaisuaan uudelleen. Amiensin vastaehdotuksessa Ligue 1:sta ei putoaisi yksikään joukkue, ja sarja pelattaisiin ensi kaudella 22 joukkueen voimin.

Amiens oli sarjassa sijalla 19, kun kausi maaliskuussa keskeytettiin. Eroa viimeiseen sarjassa säilyneeseen, 18:ntena olleeseen Nimesiin jäi neljä pistettä. Sarjajumbo Toulouse oli Nimesistä 14 pisteen päässä. Kierroksia oli sarjan keskeytyshetkellä jäljellä kymmenen.

Amiens toivoo tiedotteessaan joukkueen kannattajia ja muitakin jalkapallofaneja tuekseen. Sen mukaan LFP:n tekemä päätös sotii urheilun oikeudenmukaisuutta vastaan.

Myös Ligue 1:ssa seitsemänneksi jäänyt Lyon harkitsee oikeustoimia LFP:n päätöksen vuoksi. Päätös jätti Lyonin kokonaan ensi kauden europelien ulkopuolelle.

Lähde: Sky Sports


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.