Saksalaislehti Süddeutsche Zeitung kirjoittaa, että Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Gianni Infantino laskutti vuonna 2017 yksityiskoneen käytöstä väärin perustein.

FIFA-pomon kerrotaan laskuttaneen peräti kuusinumeroisen summan. FIFA on kommentoinut asiaa vain toteamalla, että tilauslento oli liiton määräysten mukainen.

SZ:n mukaan Infantino palasi kolmen FIFA:n työntekijän Surinamesta Sveitsiin vuokratulla tilauslentokoneella. Infantino perustelu oli reittilennon viivästyminen ja kiire tapaamaan UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferiniä.

SZ paljastaa, että Čeferin oli kyseisenä päivänä Armenian Jerevanissa eikä Sveitsissä. Tapaus asettaa Infantinon kyseenalaiseen valoon, sillä hän on esiintynyt julkisesti FIFA:n ”rikollisuuden puhdistajana” korruptiosta syytetyn Sepp Blatterin seuraajana.

FIFA:n riippumattomaksi sisäiseksi tarkkailijaksi palkattu Tomaž Vesel vastasi Süddeutsche Zeitungin kysymykseen asiasta.

− On lähes mahdotonta vastata kysymyksiinne näin nopeasti, koska keskityn tällä hetkellä koronavirustilanteeseen. Lisäksi minun täytyy katsoa arkistoa ja kaikkia asianhaaroja, Vesel sanoi.

Lähde: Ilta-Sanomat / STT