Tanskassakin futikselle vihreää valoa – sarja jatkuu toukokuussa

© Kuva: Getty Images

Jalkapallo palailee pikkuhiljaa ihmisten olohuoneisiin parin kuukauden koronavirustauon jälkeen. Torstaina vihreää valoa saatiin Tanskasta, kun maan pääministeri Mette Frederiksen antoi luvan jatkaa Tanskan Superliigan kautta. Päätös koskee myös Tanskan toista sarjatasoa.

Seurat saavat aloittaa täysipainoiset joukkueharjoitukset välittömästi. Ensimmäiset ottelut pelataan tauon jälkeen toukokuun lopussa. Kausi pelataan loppuun ilman katsojia stadioneilla.

– Tietysti tämä on positiivinen askel kohti arkeen paluuta. Vaikka emme malta odottaa, että saisimme taas kokea otteluita yhdessä, ja iloita ja itkeä rinnakkain kannattajien kanssa, tämä on ensimmäinen askel oikeaan suuntaan, FC Kööpenhaminan päävalmentaja Ståle Solbakken kertoi.

Varmaa on, että ensimmäinen tauon jälkeinen ottelu on Aarhus-Randers, joka on kierroksen 21 rästiottelu. Sen jälkeen pelataan runkosarjan kaksi viimeistä kierrosta, ennen kuin kausi jatkuu ylemmillä ja alemmilla loppusarjoilla.

Tim Sparvin FC Midtjylland johtaa Superliigaa 12 pisteen erolla ennen toisena FC Kööpenhaminaa. Superliigassa pelaa suomalaisista myös Joni KaukoMarkus Halsti ja Pyry Soiri (Esbjerg) sekä Oliver Antman (Nordsjaelland).