”Tekisi maaleja Valioliigassa” – Suomalaisvalmentaja puhui siirtomarkkinoiden kuumista nimistä Alfredo Morelosista ja Glen Kamarasta

© Kuva: Getty Images
Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Upean uran pelaajana Suomen A-maajoukkueessa tehnyt Jonatan Johansson on hyvin perillä skotlantilaisen Rangersin asioista, sillä mies työskenteli seurassa valmentajana 2017-18. Viimeisin työpaikka oli Skotlannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Greenock Mortonissa, jossa työt loppuivat yllättäen.

Johansson toivoo pääsevänsä pian taas kiinni valmentamiseen.

– Sitä ikävöi päivästä toiseen etenevää arkea, toverillisuutta ja pelejä. Haluaa takaisin mukaan, jotta pääsisi kokeilemaan käytännössä asioita, joita on oppinut ja näyttääkseen, että on kehittynyt valmentajana, Johansson kertoi The Timesille.

Johansson edusti peliurallaan Rangersia, josta hän lähti 20 vuotta sitten Charltoniin, Valioliigaan. Silloin Johanssonista maksettiin 3,5 miljoonaa puntaa. Tulevana kesänä Rangers saattaa jälleen joutua luopumaan tähtipelaajistaan. Osoitekin voi olla sama kuin Johanssonilla oli kesällä 2000.

Rangers-hyökkääjä Alfredo Morelos on yhdistetty jo pidemmän aikaa useampaan valioliigaseuraan. Morelos siirtyi HJK:sta Rangersiin kesällä 2017, ja Johansson oli isossa roolissa kaupan takana. Nyt vaikuttaa siltä, että Morelos on pian ottamassa seuraavan askeleen urallaan.

– Olen varma, että Alfredo tekisi maaleja Valioliigassa, mutta kaiken täytyy olla kohdallaan, oikea manageri ja ympärillä oikeanlainen joukkue määrittelevät sen, miten hyvän hän menestyy (Valioliigassa). Hinta määrää sen, mitkä seurat lähtevät markkinoille (Morelosin perään), mutta jos hänelle annetaan mahdollisuus, hänellä on kykyjä onnistua sillä tasolla, Johansson kertoi.

Toinen mielenkiintoinen Rangers-talentti on Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara. Viime viikolla ranskalainen France Football uutisoi, että Marseille olisi kiinnostunut Kamarasta, jonka hintalappu on nousemassa jopa kymmeneen miljoonaan euroon. Lisäksi 24-vuotiaan keskikenttäpelaajan perässä on ollut myös valioliigaseuroja, kuten Aston Villa.

Johansson kehuu Kamaran ura-askeleita. Varsinkin aika Dundee FC:ssä oli varsin tärkeää Kamaran kehitykselle. Kamara siirty Dundeesta Rangersiin tammikuussa 2019.

– Olen aina pitänyt hänestä pelaajana. Kun olin Suomen maajoukkueen apuvalmentaja hänen nimensä pomppi koko ajan esiin, mutta päävalmentaja (silloin pääosin Hans Backe) ei kokenut, että hän olisi ollut fyysisesti vielä valmis, eikä hän (Kamara) pitänyt pallosta tarpeeksi hyvää huolta.

– Aika Dundeessa teki erittäin hyvää hänelle. Hän kehittyi paljon. Hänellä on aina ollut hyvä pelinäkemys, syöttöjen laatu sekä pelin ymmärrys. Hän saapui Arsenalin akatemiasta ja nyt hän oli yksi viidestä avainpelaajasta, kun Suomi eteni EM-karsinnoista EM-lopputurnaukseen, Johansson kehui.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!