Veikkausliigan pelaajahankintarintamalla on ollut viime kuukaudet hyvin, hyvin hiljaista. Koronaviruspandemia lykkäsi kauden alkua ja pakotti seurat säästökuurille. Perjantaina kuitenkin rävähti, kun TPS tiedotti vahvistaneensa rivejään keskikenttäpelaaja Rodney Strasserilla.

30-vuotias Strasser saapuu Suomeen kovilla meriiteillä. Hän on voittanut AC Milanin paidassa Serie A:n mestaruuden, ja pelannut Italian pääsarjassa kaikkiaan 20 ottelua (AC Milanissa ja Leccessä). Strasserin entisten joukkuekaverien luettelo on mykistävää luettavaa. Sierraleonelainen on pelannut samassa joukkueessa muun muassa Zlatan Ibrahimovicin, Ronaldinho ja Andrea Pirlon kanssa.

Zlatanista Strasserilla onkin mielenkiintoinen anekdootti kerrottavanaan. Italialainen tv-kanava kuvasi Milanin harjoituksissa YouTubeen sittemmin ladatun videon, jossa ruotsalainen potkaisi Strasseria selkään. Tapauksesta nousi pieni kohu, mutta tuore TPS-pelaaja kertoo kyseessä olleen leikkimielisen hassuttelun.

– Se oli vitsi Zlatanilta. Hän vitsaili aina kanssani. Olemme hyviä kavereita ja meillä oli esimerkiksi ruokaillessa tapana istua vierekkäin, Strasser kertoo TPS:n kotisivujen haastattelussa.

– Toimittajat kuvasivat sen tilanteen videolle ja yrittivät luoda siitä jonkinlaisen kohun. Itse asiassa sen potkun jälkeen halasimme ja nauroimme koko tilanteelle, mutta tätä ei videolla näytetty.

Strasser oli vain vuoden vanha, kun hänen kotimaassaan Sierra Leonessa syttyi sisällissota. Matka futisammattilaisuuteen sai vauhtia Strasserin ollessa 17-vuotias. Tuolloin hänen junioriseuransa F.C. Kallon pelasi Italiassa kaksi ystävyysottelua.

– Joukkueestani valittiin kolme pelaajaa, minut ja kaksi kaveriani. Meidät lähetettiin Milaniin testiin. Testin jälkeen AC Milan halusi minut organisaatioonsa.

– Se tuntui uskomattomalta. Yhtäkkiä ympärilläni oli pelaajia, joita olin aiemmin ihaillut, Strasser muistelee.

Debyyttinsä AC Milanin edustusjoukkueessa Strasser teki joulukuussa 2008 San Sirolla Udinesea vastaan.

– Se oli hieno kokemus. Isolla stadionilla oli paikalla yli 50 000 katsojaa, mikä oli täysin uudenlainen kokemus minulle, Strasser kertoo.

Mestaruuskaudella Strasser pelasi kolmessa AC Milanin ottelussa.

– Ympärilläni oli huikeita joukkuekavereita. Olin silloin yksi joukkueen nuorimmista pelaajista.

– Italian pääsarja ja jalkapallomaailma muutenkin oli 10 vuotta sitten erilainen. Nuoret pojat eivät pelanneet yhtä paljon kuin nykyään. Jotta siihen aikaan 19–20-vuotias pelaaja pääsi pelaamaan paljon minuutteja tähtiä vilisseessä kokoonpanossa, piti hänen olla todella erityinen lahjakkuus.

Helpolla peliminuutteja ei herunut, sillä Strasser kilpaili peliajasta muun muassa Pirlon, Gennaro Gattuson, Massimo Ambrosinin, Mark van Bommelin ja Clarence Seedorfin kanssa.

[readmore from=Veikkausliiga]

Suomeen Strasser päätyi keskusteltuaan muun muassa Veikkausliigasta hyvin tutun Medon ja muiden maanmiestensä kanssa.

– He kertoivat, että ihmiset Pohjoismaissa ovat mukavia ja puhuvat englantia. He sanoivat, että elämä kentän ulkopuolella on mukavaa. Ennen kuin keskustelin heidän kanssaan, tiesin, että Suomessa on kylmä. Tiesin, että suomalaiset ovat onnellisia ihmisiä ja Suomi maailman onnellisin maa, Strasser latelee positiivista vaikutelmaansa.

Strasserin koko haastattelu löytyy täältä.