Virallista: Huuhkajien EM-vastustaja Belgian päävalmentajalle jatkosopimus: ”Kunnianhimoinen suunnitelma”

© Kuva: Getty Images

Kerroimme muutama viikko sitten siitä, että mediatietojen mukaan Belgia oli jatkamassa päävalmentajansa Roberto Martínezin työsopimusta. Nyt Belgian jalkapalloliitto on virallistanut sopimuksen.

Martínezin sopimus oli päättymässä tähän kesään, mutta EM-kisojen siirto teki sopimuksen jatkamisesta loogista. Belgia pelaa Suomen kanssa samassa EM-alkulohkossa.

Martinezin uusi sopimus ulottuu vuoden 2022 loppuun, kattaen myös Qatarissa pelattavan MM-turnauksen, jos Belgia kisoihin selviää.

– EM-kisojen siirron takia emme voineet päättää yhteistyötämme tähän kesään, Martínez sanoo Belgian jalkapalloliiton tiedotteessa Sky Sportsin mukaan.

– RBFA:lla on kunnianhimoinen suunnitelma, jota odotan suurella innolla niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikajänteellä. Seuraavista kahdesta ja puolesta vuodesta tulee maajoukkueelle hyvin kiihkeitä. Meillä on EM-kisat, Nations League, MM-karsinta ja itse Qatarin MM-kisat.

– Voin vain olla iloinen ja ylpeä siitä, että saan jatkaa työtäni Belgian jalkapallon parissa.

46-vuotias Martínez aloitti Belgian päävalmentajana kesällä 2016 ja ohjeisti joukkueen MM-pronssille toissa kesänä. Aiemmin espanjalainen oli valmentanut Swanseaa, Wigania ja Evertonia.