Agentti puolustaa Chelseaan siirtynyttä Timo Werneriä: ”Häntä pidetään epäurheilijamaisena”

© Kuva: Getty Images

Yksi kesän isoimmista pelaajasiirroista varmistui jo viime viikolla, kun Chelsea virallisti Saksan maajoukkuehyökkääjä Timo Wernerin hankinnan. Kärkimiehen vanha seura RB Leipzig kuittaa korvauksena sopimuksessa olleen ulosostohinnan, 53 miljoonaa euroa.

Eriskummalliseksi siirron tekee se, että Wernerin kausi Leipzigissa jää tavallaan kesken. Tämä puolestaan johtuu koronatauon aiheuttamista ottelukalenterimuutoksista. Bundesliigan päätöskierroksella ensi viikonloppuna Werner vielä Leipzigin väreissä pelaa, mutta heinäkuun alusta lähtien hän on Chelsean pelaaja. RB Leipzig puolestaan pelaa vielä Mestarien liigan Final Eight -lopputurnauksessa elokuussa.

Leipzigille on todella kova kolaus menettää paras pelaajansa ennen Mestarien liigan loppukoitoksia. Wernerin päätöstä vetäytyä joukkueen Mestarien liiga -peleistä onkin arvosteltu. UEFA:n säännöt sallisivat pelaamisen vielä Leipzigin paidassa elokuussa Lissabonissa, mutta Werner jättäytyi omasta aloitteestaan pelaajalistalta pois.

Wernerin pelaaja-agentti Karlheinz Förster myöntää, että häntä suututtaa kritiikki suojattiaan kohtaan. Tätä kritiikkiä on mediassa esittänyt muun muassa pelaajalegenda Lothar Matthäus. Förster selitti päätöstä Sport1:n haastattelussa sunnuntaina.

– Minua suututtaa, että Timo ajetaan nurkkaan ja häntä pidetään epäurheilijamaisena pelaajana, joka jättää joukkuekaverinsa pulaan, Förster totesi.

– Timolle olisi kaikkea muuta kuin hyvä alku uudessa seurassaan, jos hän palaisi lomansa jälkeen vielä takaisin Leipzigiin, valmistautumaan Mestarien liiga -otteluihin.

– Siksi päätöksen siitä, että Timo siirtyy Chelseaan jo 1. heinäkuuta eikä vasta elokuun puolivälissä tai lopussa, tekivät kaikki osapuolet yhdessä, ei vain Timo yksin.

Förster ei jäänyt puolustuksessaan yksin, vaan myös RB Leipzigin valmentaja Julian Nagelsmann ja johtokunnan puheenjohtaja Oliver Mintzlaff kertoivat julkisesti ymmärryksestään ratkaisulle.

– Me, ja minä henkilökohtaisesti, seison täysin Timo Wernerin takana. Me osallistuimme tämän päätöksen tekemiseen ja toivoisimme, että keskustelua käytäisiin eri tavalla, Mintzlaff kommentoi.

Lähde: Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.