Florian Wirtz oli 17 vuoden ja 34 päivän ikäinen, kun hänestä tuli Saksan Bundesliigan historian nuorin maalintekijä lauantaina.

Wirtz teki seuransa Bayer Leverkusenin 2−4-kavennusmaalin Bayern Münchenin verkkoon ottelun loppuhetkillä. Vaikka Wirtz saavutti huiman ennätyksen, toppuutteli joukkueen päävalmentaja Peter Bosz hehkutusta sanomalla, ettei peli ollut Wirtziltä kovin hyvä.

Alankomaalainen valmentaja halusi pitää Wirtzin jalat maassa, sillä nuorta keskikenttäpelaajaa ylistetään tällä hetkellä alinomaa.

Lopulta myös Bosz kehui suojattiaan.

− Hän on ystävällinen ihminen ja älykäs pelaaja, Bosz kuvaili huippulupausta.

Leverkusenissa todella on syytä hillitä ylisanoja. Wirtzistä puhutaan niin ylistävästi, että kuka tahansa nuori pelaaja saattaisi alkaa luulla itsestään liikoja.

The Athletic -sivusto keräsi muita Wirtzistä annettuja tuoreita kommentteja yhteen.

− Jalkapalloilullisessa mielessä hän on käsittämättömän kehittynyt pelaaja, joukkuekaveri Sven Bender sanoi Wirtzistä.

Leverkusenin urheilujohtaja Simon Rolfes uskalsi mennä vielä pidemmälle Athleticille antamassaan kuvauksessa.

− Suurin lahjakkuus omassa ikäluokassaan. Hänessä yhdistyvät mahtava tekniikka, kyky löytää tyhjiä tiloja ja hän on asenteeltaan kova paiskimaan töitä.

Jos Wirtz todella on näin hyvä, Saksan maajoukkue saa tulevaisuudessa käyttöönsä huiman aseen keskikentälleen.

Saksan nuorten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Meikel Schönweitz on päässyt seuraamaan Wirtzin kehitystä läheltä.

− Upea jalkapalloilija, luova keskikenttäpelaaja, joka ennakoi tilanteet ennen niiden syntymistä. Älykkyytensä ja keskittymiskykynsä takia hänellä on nopeat reaktiot. Hän on suuri toivomme, Schönweitz julisti.

Leverkusenin nuorten päävalmentaja Patrick Helmes puolestaan kertoi Wirtzistä Sport1:lle seuraavaa.

− Hänellä on kykyjä, joita ei voi oppia. Niitä ovat hänen liikkumisensa eri paikoissa ja hänen tekemänsä ratkaisut painetilanteissa. Hänessä ja Kai Havertzissa on paljon samaa.

Helmes ei ole ainut, joka on verrannut Wirtziä Havertziin, joka on 20-vuotiaana yksi saksalaisen jalkapalloilun suurimmista lupauksista.

Havertz on tehnyt kuluvalla kaudella Bundesliigassa 11 maalia 26 pelissä Leverkusenille. Wirtzille Bayernia vastaan pelattu ottelu oli neljäs Saksan pääsarjassa. Molempien tulevaisuus näyttää valoisalta.

Kölnin junioriakatemian entinen päällikkö Jörg Jakobs puhui myös Wirtzistä ja Havertzista samassa lauseessa.

− Hän pystyy mihin tahansa. Jos hän pysyy terveenä, hänestä tulee vähintään Havertzin tasoinen pelaaja.

Wirtzin taso on huomattu Leverkusenissa nopeasti. Joukkuekaverit Julian Baumgartlinger ja Aleksandar Dragović hehkuttivat Bayern Müncheniä vastaan pelatun ottelun jälkeen Wirtziä haastattelussa, kun tämä oli tehnyt ennätyksen.

Baumgartlingerin ja Dragovićin kommentit on katsottavissa ja kuunneltavissa alla olevasta Bundesliigan Twitter-päivityksestä.

Bundesliga English

@Bundesliga_EN
🗣️ "He could be the next Havertz"

Julian Baumgartlinger and Aleksandar Dragović full of praise for @bayer04_en's new BL record holder, Florian Wirtz 🎙️