Napoli kruunattiin myöhään keskiviikkoiltana Italian cup-mestariksi. Joukkue kaatoi loppuottelussa Juventuksen rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Varsinainen peliaika päättyi maalittomana. Rangaistuspotkukilpailun Napoli vei luvuin 4-2. Juvelta epäonnistuivat ensimmäisinä laukoneet Paulo Dybala ja Danilo. Leonardo Bonucci ja Aaron Ramsey onnistuivat, mutta kun Napolin vetäjistä kaikki onnistuivat, viidettä kierrosta ei tarvittu. Näin ollen Cristiano Ronaldo ei päässyt edes laukomaan.

Ronaldolle finaalitappio tiesi eräällä saralla uran heikointa putkea. 35-vuotias portugalilainen ei nimittäin ole koskaan aiemmin urallaan hävinnyt kahta finaalia putkeen. Viime joulukuussa Juventus hävisi Italian Supercupissa Laziolle.

Ottelun jälkeen Juventuksen päävalmentaja Maurizio Sarri kritisoi pelaajiaan. Hän tosin laittoi myös heikkoutta pitkän pelaamattomuuden piikkiin.

– Olen vihainen ja pettynyt. En ole paljon puhunut pelaajille pelin jälkeen. Näinä hetkinä on parempi olla hiljaa, Sarri sanoi.

– Cristiano Ronaldo on samassa kunnossa kuin vaikkapa Paulo Dybala ja Douglas Costa. Puuttuu terävyyttä, mikä estää heitä pelaamasta vahvuuksillaan.

– Me emme pääse tällä hetkellä vastustajista ohi. Joukkueemme on rakennettu yksilöiden varaan, jotka kykenevät haastamaan normaalisti todella hyvin. Juuri nyt se ei onnistu.