Italiassa rasismia todistanut Carlo Ancelotti: jalkapallolla tärkeä rooli asioiden muuttamiseksi

© Kuva: Getty Images

Entinen Napoli-pomo Carlo Ancelotti kertoo The Guardianin haastattelussa, miten italialaisjoukkue kamppaili topparinsa Kalidou Koulibalyn kohtaamaa rasismia vastaan. Maailman parhaiden puolustajien joukkoon lukeutuva Koulibaly on joutunut useasti rasististen huuteluiden kohteeksi Italiassa.

Jalkapallomaailma on osana Black Lives Matter -kampanjaa osoittanut tukensa rasisminvastaisessa taistelussa. Valioliigassa joukkueet ovat polvistuneet ennen aloituspotkua, ja pelipaitojen selässä on nimen sijasta lukenut ”Black Lives Matter”.

Nykyään Evertonia luotsaava Ancelottin mukaan jalkapallolla on tärkeä rooli ihmisten kouluttamisessa ja asenteiden muuttamisessa.

– Miljoonat ihmiset seuraavat jalkapalloilijoita, katsovat mitä he tekevät ja kuulevat mitä he sanovat, Ancelotti sanoo.

Ancelotti toimi Napolin managerina vuonna 2018, kun Internazionalen fanit tekivät apinaääniä Koulibalya vastaan. Ancelotti kertoi puolustajalleen, että seura tukee häntä.

– Sanoin hänelle, että olemme hänen puolellaan, ja että taistelemme hänen kanssaan. Ei ollut oikein, että hänen piti kohdata noita ongelmia. Sanoin, että yritämme muuttaa asioita.

– Kalidoulla on vahva luonne ja hän oli vihainen. Surullinen myös. Se ei ollut hänelle uutta, mikä teki hänestä vielä surullisemman. Nyt on vuosi 2020, tätä ei voi tapahtua.

Ancelotti kertoo, että Napoli pyysi kolmesti tuomaria keskeyttämään ottelun Interiä vastaan. Tuomaristo ei kuitenkaan kuunnellut Ancelottin toiveita.

– Siihen aikaan säännöt eivät olleet niin selkeitä. Mutta sitten lehdistö antoi painetta, ja säännöt ottelun keskeyttämisestä muuttuivat. Sen jälkeen Koulibaly ei kohdannut enää huutelua.

– Jos haastat ihmisiä ja laitat heidät ajattelemaan, asiat voivat muuttua, Ancelotti toteaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.