Kiinan jalkapalloliitto on antanut puolen vuoden pelikiellon kuudelle alle 19-vuotiaiden maajoukkueen pelaajalle, jotka rikkoivat koronavirukseen liittyviä sääntöjä, kertoo AP.

Kyseiset pelaajat livistivät keskiyöllä maajoukkueen leiriltä ja lähtivät baariin. 35 pelaajan maajoukkueleiri alkoi Shanghaissa 17. toukokuuta ja päättyi eilen, lauantaina.

– Se oli vakava rikkomus joukkueen epidemiasääntöjä kohtaan ja sillä oli negatiivisia vaikutuksia koko joukkueeseen, kommentoi Kiinan jalkapalloliitto.

– He kaikki ymmärsivät, kuinka vakava tilanne tämä on. Tämä on tietysti menetys joukkueellemme ja tällä on vielä suurempi vaikutus pelaajiin itseensä, sanoi maajoukkueen päävalmentaja Cheng Yaodong.

Sääntöjä rikkoneet pelaajat saavat pelata seuraavan kerran vasta joulukuussa, ja heitä odottanee lisärangaistus myös omilta seurajoukkueiltaan. Kiinassa pelaajilla ei ole omaa virallista yhdistystä, joka ajaisi heidän etujaan. AP:n mukaan ei ole tiedossa, voivatko pelaajat tehdä valituksen pelikiellostaan.

Kiinan alle 19-vuotiaiden maajoukkue pelaa tällä kaudella maan kolmannella pääsarjatasolla valmistautukseen tuleviin olympialaisiin.