Bayer Leverkusenin hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta Florian Wirtzistä tuli lauantaina Saksan Bundesliigan historian nuorin maalintekijä, kun joukkue hävisi kotonaan Bayern Münchenille 2-4. Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradecky pelasi isäntien tolppien välissä jälleen täydet minuutit (LUE LISÄÄ).

Wirtz tuli vaihdosta kentälle tauon aikana ja iski ottelun viimeisen maalin 89. minuutilla. Lauantaina hänellä oli mittarissa 17 vuotta ja 34 päivää.

Ennätyksen entinen haltija oli keskikenttäpelaaja Nuri Sahin, joka onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa 17 vuoden ja 82 päivän iässä. Nykyään Werder Bremeniä edustava Sahin, 31, iski maalinsa marraskuussa 2005 Borussia Dortmundin riveissä. Hän on yhä kaikkien aikojen nuorin debytantti Saksan pääsarjassa asteltuaan kentälle ensimmäistä kertaa 16 vuoden ja 334 päivän iässä.

Wirtz pelasi lauantaina neljännen ottelunsa Bundesliigassa ja Leverkusenin edustusjoukkueessa. Hän siirtyi Leverkuseniin viime tammikuussa Kölnistä, jota hän oli edustanut kymmenen vuoden ajan.

OptaFranz

@OptaFranz
17/34 - With 17 years and 34 days @bayer04_en's Florian Wirtz is the youngest goalscorer in #Bundesliga history. Teen. #B04FCB

– Tämä poika on valtavan lahjakas. Hän olisi voinut mennä Liverpooliin, Bayern Müncheniin tai Dortmundiin. Kaikki halusivat hänet. Hän osaa asioita, joita ei voi opettaa, kommentoi Leverkusenin juniorivalmentaja Patrick Helmes siirron yhteydessä Sport1:n haastattelussa.

– Olen tuntenut hänet siitä asti, kun hän on oli 14-vuotias. Mahdollisuus [hankkia hänet] tuli yllättäen vastaan, koska hänen sopimuksensa oli päättymässä, joten me yritimme, sanoi Leverkusenin urheilujohtaja Simon Rolfes Goalille ja SPOX:lle.

– Tiesin, että monet seurat olivat kiinnostuneita, joten me ajattelimme, että yritämme saada hänet tänne ja pysymään lähellä kotiaan ennen kuin hän menee johonkin muualle.

Bundesliigan historian nuorimmat maalintekijät

1. Florian Wirtz – 17 vuotta, yksi kuukausi ja kolme päivää

2. Nuri Sahin – 17 vuotta, kaksi kuukautta ja 21 päivää

3. Julian Draxler – 17 vuotta, kuusi kuukautta ja 12 päivää

4. Timo Werner – 17 vuotta, kuusi kuukautta ja 16 päivää

5. Christian Pulisic – 17 vuotta, kuusi kuukautta ja 30 päivää

Lähteet: Bundesliiga, Goal