Maagisesta cup-illasta uskoa Interille – Timo Furuholm paljasti ”rankkarikisan salaisuuden”

© Kuva: Juha Tamminen

Keskiviikkoiltana Turun Veritas Stadionilla pelattiin yksi lähihistorian huikeimmista Suomen Cupin otteluista. Veikkausliigan viime kauden kahden parhaan, KuPS:n ja Interin mittelö tarjosi yleisölle kahdeksan maalia, punaisen kortin ja trillerin huipentaneen rankkarikisan (lue raportti ottelusta).

KuPS oli ottelussa alusta lähtien pelitapahtumiin nähden ottavana osapuolena, mutta siirtyi johtoon jo viiden peliminuutin jälkeen. Vierasjoukkueen tehokkuus oli muutenkin murhaavaa. Inter puolestaan hukkasi useita hyviä maalipaikkoja. Välillä laukauksen kanssa aikailtiin, Arttu Hoskosen pusku osui tolppaan ja Kevin Kouassivi-Benissanin ja Álvaro Muñizin useat hyvät kaukolaukaukset olivat vain hieman liian epätarkkoja.

Tauolle mentiin kuitenkin KuPS:n 2-1 -johdossa, eikä toista puoliaikaa ehditty pelata kuin kaksikymmentä sekuntia, kun Urho Nissilä lisäsi johdon Inter-puolustuksen uinahdettua jo 3-1:een.

Tunnin kohdalla Inter teki ensimmäiset kaksi vaihtoaan, ja viimeistään juomatauon aikana saatiin kirivaihde kunnolla silmään. Tuloksena oli kaksi maalia vain kolmessa minuutissa. Ensin kapteeni Timo Furuholm sijoitti sisään kavennusmaalin hyvän kuvion jälkeen, ja sitten Connor Ruane tasoitti jääkylmästi rankkarista.

Vain minuutti tasoitusmaalin jälkeen pelin luonne muuttui ja katsomon tunnelma kohosi entisestään, kun KuPS:n keskikenttäpelaaja Nana Boateng komennettiin toisen varoituksen myötä suihkuun. Ghanalainen sai ensimmäisen varoituksensa rankkariin johtaneesta Elias Mastokankaan kaatamisesta. Toinen lappu seurasi nokkapokasta kokeneen Furuholmin kanssa. Otsia hierottiin vastakkain, ja tuomari nosti kortin molemmille. Jo varoitettuna pelaajana Boatengin olisi pitänyt pysyä tilanteesta loitolla.

Kun kotiyleisö odotteli Interin momentumin hyödyntämistä ylivoimalla, iskikin yllättäen KuPS Usman Salen alanurkkavedolla. Taas Inter oli takaa-ajajana, mutta se nousi kolmannen kerran pelissä tasoihin, kun Furuholm hyödynsi vaihdosta tulleen Taiki Kagayaman hyvän pystysyötön.

Kaksi maalia ja vastustajalle ärsytetty ulosajo julistettiin Twitterissä jo ”porilaiseksi hattutempuksi”.

Vaikka Interillä oli vielä pelin lopussakin hyviä tilaisuuksia, mentiin jatkoajalle. Helteisessä säässä pelattu ottelu alkoi jo imeä pelaajista mehuja, ja koivet kramppasivat useammalla miehellä. Hyvän pelin pelannut Inter-puolustaja Juuso Hämäläinen pyysikin vaihtoa loukkaantumisen takia. Ylimääräisellä puolituntisella hyviä maalipaikkoja olikin hieman toivottua vähemmän, ja ratkaisua haettiin lopulta pilkuilta.

Rankkareihin Inter haki tuoreita jalkoja, kun vaihdossa aloittaneet nuorukaiset Noah Nurmi, Martti Haukioja ja Roope Kantola saivat vastuuta, ja kantoivat sitä hienosti. Interin laukojista vain ratkaisevan pilkun upottanut Rick Ketting, 24, huhki kentällä täydet 120 minuuttia. Kettingin maalin jälkeen Interin joukkue huudatti vielä hyvää mökää pitänyttä huutosakkiaan, ja koronarajoituksista huolimatta tunnelma kohosi stadionilla ajoittain varsin mukavaksi.

Interin kapteeni Timo Furuholm leukaili torstaina Twitterissä, mikä motivoi nuoria miehiä upottamaan rankkarinsa. Kippari kun sallii omien sanojensa mukaan onnistujille vapautuksen pelikassien kantamisesta.

Myös Interin valmentaja José Riveiro ylisti luonnollisesti joukkueensa asennetta taiston tauottua. Espanjalainen uskoo, että Inter saa taisteluvoitosta paljon virtaa myös ensi viikolla alkavan Veikkausliigan koitoksiin.

– Upea taistelu joukkueelta. Olimme monta kertaa takaa-ajajina, mutta emme antaneet periksi missään vaiheessa, Riveiro hehkutti Interin kotisivuilla.

– Nousimme jokaisen iskun jälkeen jaloillemme ja olen varma, että tästä on hyötyä meille myös tulevaisuudessa. Olen todelle ylpeä joukkueesta.

Aivan toisen puoliajan alussa syntynyt KuPS:n 3-1 -johtomaali vaikutti olevan Interille myrkkyä, mutta kotijoukkue onnistui kuitenkin kokoamaan rivinsä.

– Peli olisi voinut ratketa heidän kolmanteen maaliinsa. Emme kuitenkaan menettäneet uskoamme. Ilta oli lopulta maaginen kannaltamme, Riveiro lisäsi.

Inter ja KuPS tarjosivat siis jalkapalloyleisölle kunnon kahdeksan maalin karkelot rankkarikisoineen. Kaikki muut kolme puolivälierää päättyivätkin 1-0 -lukemiin.

Suomen Cupin välierät pelataan jo tänä viikonloppuna. Lauantaina klo 16 Valkeakosken Tehtaan kentällä pelataan suomalaisen jalkapalloilun ”Klassikko”, kun Haka saa vieraakseen HJK:n. Inter puolestaan isännöi sunnuntaina klo 16 FC Lahtea.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.