Mitä, missä, milloin? – BBC: Näin ratkaistaan Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat

© Kuva: Getty Images

BBC uutisoi, että UEFA olisi kääntymässä miniturnausten suuntaan, mitä tulee Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ratkaisemiseen. Mestarien liigan miniturnaus pelattaisiin Lissabonissa, Portugalissa ja Eurooppa-liigan miniturnausta viedään Saksaan.

Sen sijaan on vielä epäselvää, mitä neljännesvälierien kanssa tehdään. Mestarien liiga pysähtyi maaliskuussa, jolloin neljännesvälierät jäivät vielä joidenkin otteluparien kohdalta toisten osaotteluiden osalta pelaamatta. Ne pitäisi pelata ennen kuin miniturnaus voidaan käynnistää.

Eurooppa-liigan kohdalla tilanne on sama kuin Mestarien liigassa, paitsi että siellä on vielä enemmän otteluita pelaamatta neljännesvälierien osalta.

UEFA on tekemässä päätöksiä euroturnausten suhteen 17. kesäkuuta. Yksi varteenotettava vaihtoehto neljännesvälierien osalta on se, että ottelut pelattaisiin samassa paikassa kuin miniturnaukset. Lisäksi kaikki ottelut pelattaisiin totta kai ilman yleisöä.

Miniturnauksessa puolivälierät, välierät ja finaali pelattaisiin siis samassa paikassa lyhyellä aikavälillää. Idea olisi hyvin samanlainen kuin seurajoukkueiden MM-turnauksessa. Nykyisen tiedon valossa Mestarien liigan finaali pelattaisiin 23. elokuuta ja Eurooppa-liigan finaali 21. elokuuta.

Alunperin Mestarien liigan finaali piti pelata Istanbulissa, Turkissa, mutta nyt vaikuttaa siltä, että finaali ja koko miniturnaus järjestettäisiin Lissabonissa. Eurooppa-liigan finaali oli määrä pelata Gdanskissa, Puolassa, mutta sitä ollaan siirtämässä Saksan puolelle, jossa Bundesliiga on jo käynnistynyt ilman suurempia ongelmia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.