Timo Werner perusteli päätöstään jättää Mestarien liiga -kausi kesken: ”Täydellinen poikkeustilanne”

© Kuva: Getty Images

Saksan A-maajoukkuehyökkääjä Timo Werner hyvästeli viikonloppuna bundesliigakentät ja pitkäaikaisen seuransa RB Leipzigin. Werner teki sen tyylillä, sillä hän teki Leipzigin 2-1 -voitossa Augsburgista kaksi maalia, ja nousi seuran kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi. Werner on tehnyt Leipzigin paidassa pelaamissaan 159 ottelussa 95 maalia ja antanut 40 maalisyöttöä.

Ensi kaudella Werner pelaa Valioliigan Chelseassa. Sopimus astuu voimaan keskiviikkona. UEFA:n säännöt olisivat mahdollistaneet Wernerin pelaamisen vielä elokuussa RB Leipzigin Mestarien liigan otteluissa, mutta hän päätti kuitenkin jättäytyä pois joukkueen europelien kokoonpanolistalta ja keskittyä täysillä uuteen seuraansa. Päätös herätti Saksassa arvosteluakin, ja nyt Werner on puhunut ajatuksistaan lehdistölle.

– Se oli loppujen loppuksi kaikkien osapuolten yhteinen päätös. Ei mitään vastaan, vaan selkeän askeleen puolesta, 24-vuotias Werner sanoi Sportbuzzerille.

– Totta kai minua harmittaa, etten voi auttaa Leipzigia saavuttamaan todella suurta voittoa. Olen kuitenkin heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien Chelsean pelaaja, ja Chelsea maksaa palkkani. Minulle oli selvää, että kaikkien osapuolten – Chelsean, RB:n ja minun – täytyisi sopia siitä asiasta.

– Oli aika rankkaa, miten sitä päätöstä arvioitiin ulkopuolelta. Jokainen minut tunteva tietää, etten jätä ketään pulaan enkä ole epäurheilijamainen. Monet näyttävät myös unohtaneen, että tilanne on koronan takia täysin poikkeuksellinen, eikä tällaista siirtymävaihetta siirtojen suhteen ole ollut vielä ikinä.

Elokuussa Werner aikoo kuitenkin seurata suurella intohimolla Leipzigin Mestarien liiga -taipaleen etenemistä.

– Minulla tulee olemaan aina side Leipzigiin ja RB:hen. Istun puolivälierissä television eteen ja pidän peukkuja – tai ehkä voin olla jopa Lissabonissa paikan päällä.

Werner sanoo yrittäneensä sulkea hankalasti ajoitetun siirron pois mielestään, sillä joko uusi tai vanha seura olisi kärsinyt joka tapauksessa. Uutta alkua Chelseassa hän odottaa innoissaan, erinomaisen bundesliigakauden jälkeen.

– Tein enemmän maaleja kuin koskaan ennen, syötin enemmän maaleja kuin koskaan ennen ja joukkueena pelasimme välillä parempaa jalkapalloa kuin koskaan ennen. Tästä kaudesta on vaikeaa parantaa. Nyt oli oikea aika siirtyä todelliseen suurseuraan.

Siirrosta hyötyivät hänen mukaansa kaikki osapuolet.

– Chelsea pystyi maksamaan siirtosumman myös korona-aikana. Leipzigia tulot auttavat pitämään muista pelaajista kiinni ja hankkimaan uusia. Myös minulle tämä oli hyvä ratkaisu.

Chelsea maksaa Werneristä RB Leipzigille 53 miljoonaa euroa. Se tekee Werneristä kaikkien aikojen kalleimman saksalaispelaajan.

Lähde: Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.