Tuenosoitukset Yhdysvaltoihin jatkuivat Borussia Dortmundin ottelussa

© Kuva: Getty Images

Kerroimme sunnuntaina siitä, kuinka Schalken Weston McKennie ja Borussia Mönchengladbachin Marcus Thuram ottivat kantaa Yhdysvalloissa puhjenneisiin mellakoihin. Tummaihoinen George Floyd kuoli viikko sitten pidätyksen yhteydessä poliisiväkivallan seurauksena, ja McKennie kantoi käsivarsinauhaa, jonka tekstinä oli ”Justice For George”. Thuram puolestaan polvistui maalia tuulettaessaan, ilmaisten siten solidaarisuutensa rasisminvastaiselle taistelulle.

Solidaariset eleet saivat jatkoa myös sunnuntai-illan ottelussa Paderborn-Borussia Dortmund. Dortmundin neljännen maalin tehnyt Achraf Hakimi nosti kätensä päänsä yläpuolelle ristiin taistelun symbolina.

Sekä Hakimi että ottelussa uransa ensimmäisen hattutempun tehnyt Jadon Sancho olivat puolestaan kirjoittaneet aluspaitoihinsa tekstin ”Justice for George Floyd”, ”oikeutta George Floydille”. Borussia Dortmund twiittasi illalla molemmat kuvat.

Ottelu Paderbonissa eteni tasaisena vielä maalittoman ensimmäisen puoliajan loppuun. Toisella jaksolla Dortmund kuitenkin meni menojaan ja nujersi sarjajumbon maalein 6-1.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!