Ålands Radio: IFK Mariehamnin entiselle pelaajalle vaaditaan viiden vuoden vankeustuomiota

© Kuva:
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Syyttäjä vaatii entiselle IFK Mariehamnin jalkapalloilijalle peräti viiden vuoden vankeusrangaistusta. 25-vuotias pelaaja on ollut pidätettynä toukokuun alusta lähtien, ja hänen raiskausepäilyjään käsiteltiin oikeudessa eilen ja tänään.

Jalkapalloilijaa syytetään kahdesta törkeästä raiskauksesta, kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä lievästä pahoinpitelystä. Aiemmin häntä epäiltiin lisäksi yhdestä raiskauksesta.

– Jos vastaaja tuomitaan kaikista syytekohdista, olemme vaatineet viiden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta, jutussa syyttäjänä toimiva Roger Eriksson sanoi Ålands Radiolle (juttuun tästä linkistä).

Rikosepäilyt koskevat keväällä 2020 tapahtuneita tapahtumia. Henkilöt, jotka ovat kantajina epäilyissä kahdesta törkeästä raiskauksesta, kertoivat oikeudessa rikosten tapahtuneen ”raa’alla ja alentavalla tavalla”. Vastaajan väitetään pakottaneen heidät väkivalloin ja väkivallalla uhkailemalla – muun muassa kuristamalla – sekä oraaliseen että vaginaaliseen seksiin.

Epäilty on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Tuomio tapauksessa langetetaan 16. heinäkuuta.

IFK Mariehamn reagoi vakaviin rikosepäilyihin nopeasti ja purki pelaajan sopimuksen parin päivän sisällä. Seuran puheenjohtaja Dan Mikkola uskookin, ettei tilanne ole kovin suuresti vaikuttanut joukkueeseen.

– Luultavasti se ei vaikuttanut kovin paljon, sillä reagoimme niin nopeasti ja sopimus oli äkkiä purettu. Löysimme myös korvaavan pelaajan nopeasti, Mikkola totesi Svenska Ylen haastattelussa.

Sen Mikkola kuitenkin myöntää, ettei tapausta voinut luonnollisesti missään vaiheessa olankohautuksella sivuutta ja villaisella painaa.

– Tietysti hän on joukkuetoveri ja monien pelaajien henkilökohtainen ystävä. Se oli yllätys, shokki ja järkytys. Siitä ei ole epäilystäkään. Ammattiurheilija ei saa kuitenkaan antaa sellaisen vaikuttaa suorituksiin kentällä.

Mikkolan mukaan yhtä IFK Mariehamnin nykyisen joukkueen pelaajista on kuultu oikeudessa todistajana. Hän myös tunnustaa, että itsestäänselvästi tapauksesta on ollut seuralle myös mainehaittaa, vaikkeivat epäillyt rikokset jalkapallokentillä tapahtuneetkaan.

Seura keskustelee edelleen yhden pääsponsorinsa kanssa tapauksesta. Mikkolan näkemyksen mukaan sponsori on kuitenkin ollut tyytyväinen siihen, kuinka IFK Mariehamn seurana vakavan raiskausepäilyn käsitteli.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS