Veikkausliigassa pelattiin perjantaina neljän ottelun kierros. Inter kukisti HJK:n 1−0, Ilves ja KuPS tasasivat pisteet maalittomassa pelissä, RoPS ja Haka jakoivat pisteet 2−2-tasapelissä ja IFK Mariehamn yllätti SJK:n Seinäjoella 2−1.

Turussa Interin voitto tarkoitti samalla nousua sarjakärkeen. Interin maalista vastasi 82. minuutilla Timo Furuholm, joka tuikkasi Connor Ruanen laukauksen maaliviivalta sisään.

Furuholm on tehnyt alkukaudella maali per peli -tahdissa neljä osumaa. Hyökkääjä myhäili hienoa alkukauttaan Ruudun haastattelussa.

− Tuntuu, että olen löytänyt sellaisen roolin, jossa tykkään olla. Alempana pelaa kaksi taskurakettia, jotka juoksevat 13 kilometriä, niin vanhan miehen kelpaa huilata, Furuholm vitsaili viitaten Taiki Kagayamaan ja Elias Mastokankaaseen.

Peli oli väkevä esitys Interiltä, joka oli ottelussa hallitsevampi osapuoli.

− Otimme pelin komentoon. Oli ehjä ysikymppinen, olimme koko ottelun vahvempia ja ansaitsimme voiton, Furuholm kertasi.

HJK:n leirissä Roope Riski oli hyvin vähäsanaisena tappion jälkeen.

− Tasainen matsi. Aloitimme huonosti emmekä olleet terävimmillämme. Toinen jakso olisi voinut kääntyä meillekin.

− Pystymme kyllä parempaan. Parannettavaa riittää, Riski jatkoi.

Avausjakson merkittävin tilanne oli Antonio Regueron mahtava reaktiotorjunta HJK:n maalissa. Reguero torjui Noah Nurmen puskun kädellään yläriman kautta ulos.

Myös HJK:lla oli paikkansa. Erityisesti toisella jaksolla oli hyviä mahdollisuuksia tasoitukseen. Kertaalleen Interin maalissa Henrik Moisander oli lähellä jopa sählätä Klubin karanneen keskityspallon omaan maaliin, mutta Inter selvisi säikähdyksellä.

RoPS:n nuoret onnistuivat tehohetkellä

Tampereella pelattiin samaan aikaan toinen kärkipään huippukamppailu. Ilveksen ja KuPS:n peli tarjosi viihdettä maalittomuudestaan huolimatta.

Avausjaksolla Ilves koki mielestään pariin otteeseen vääryyttä, ja tamperelaiset vaativatkin rangaistupotkua voimakkaasti. Päävalmentaja Jarkko Wiss sai tämän seurauksena keltaisen kortin puolen tunnin kohdalla.

Molemmat joukkueet saivat luotua ottelussa hyviä paikkoja. Molemmat maalivahdit pelasivat kuitenkin erinomaisen ottelun, sillä Ilvekseltä muun muassa Lauri Ala-Myllymäki, Tiemoko Fofana ja Naatan Skyttä epäonnistuivat omissa paikoissaan KuPS:n maalissa torjunutta Otso Virtasta vastaan.

Vastaavasti kuopiolaisilta esimerkiksi Juho Pirttijoki, Usman Sale ja Aniekpeno Udoh lähentelivät Mika Hilanderin maalia, mutta Ilveksen veskari oli maalintekoyritysten tiellä.

Rovaniemellä RoPS sai kauden avauspisteensä Valkeakosken Hakalta. Eero Markkanen vei vieraat johtoon 20. minuutilla, mutta kotijoukkueen tehohetki minuuteilla 26 ja 27 vei RoPS:n johtoon. Ensin osui 19-vuotias Tuomas Kaukua ja heti perään 18-vuotias Matias Tamminen.

IFK Mariehamn teki kierroksen nopeimman maalin Seinäjoella. Peliä oli takana alle neljä minuuttia, kun Albion Ademi puski maarianhaminalaiset johtoon. Mehmet Hetemaj tasoitti pelin 52. minuutilla, mutta Peter Makrillos iski voittomaalin IFK Mariehamnille vain kolme minuuttia myöhemmin.

Kierroksella nähtiin valitettavasti myös muutama loukkaantuminen. SJK:n Niko Markkula, Ilveksen Ilari Mettälä ja Interin Arttu Hoskonen joutuivat jättämään ottelunsa kesken jo avausjaksolla.