Loppukiri Kultaisesta kengästä – yksi on ylitse muiden

© Kuva: Getty Images
Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kausi 2019-2020 alkaa lähennellä loppuaan, ja myös Euroopan sarjojen parhaalle maalintekijälle jaettava Kultainen kenkä saa pian uuden osoitteensa. Viimeisenä kolmena kautena palkinnon pokannut Lionel Messi on tällä kaudella jäänyt tavallista pienemmälle maalisaldolle, eikä kykene enää puolustamaan titteliään ilman satumaista ihmettä.

Yhtenä listan kärkipään yllättäjänä voinee pitää Lazion Ciro Immobileä, joka on ollut kuluneen kauden yksi tasaisimpia onnistujia. Toistaiseksi hänelle on kertynyt Lazion paidassa tällä kaudella yhteensä 29 osumaa.

Uusi tulokas listalla on Dortmundin teinisensaatio Erling Haaland, joka niin ikään on onnistunut 29 kertaa tällä kaudella. Hänen 16 Salzburg-maalia kuitenkin merkkauttaa Kultaisen kengän tilastoihin vain 1,5 pistettä per kappale, joten hänen pistemääränsä jää Immobileä pienemmäksi.

Suurelle yleisölle tuntemattomampi nimi listan kärkipäässä on tällä hetkellä listauksen sijalla seitsemän oleva Itävallan Bundesligan Shon Weissman, joka edustaa Wolfsbergeriä. Haalandin vaihdettua maisemaa israelilaishyökkääjä on vallannut sarjan parhaan maalintekijän aseman. Maaleja hänelle on kertynyt komeat 30 kappaletta, jotka oikeuttavat 45 pisteeseen.

Yksi on tällä hetkellä kuitenkin ylitse muiden: Bayern Münchenin Robert Lewandowski on pelannut elämänsä kautta. Vaikka hän on kuulunut Euroopan kovimpien maalitykkien joukkoon koko vuosikymmenen ajan, Kultaiseen kenkään rahkeet eivät ole kuitenkaan vielä riittäneet. Tällä kaudella hän kuitenkin viilettää omissa lukemissaan listauksen kärjessä, ja on matkalla kohti ensimmäistä Kultaista kenkäänsä.

Vaikka Lewandowskilla on 10 pisteen etumatka Immobileen, italialaiskärjellä on mahdollisuus vielä saavuttaa kärkipaikka, sillä Laziolla on vielä kuusi ottelua pelaamatta Serie A:ssa. Myös kolmantena väijyvällä Cristiano Ronaldolla on realistinen mahdollisuus ottaa puolalaiskärki kiinni.

Kultaisen kengän top 10:

  1. Robert Lewandowski, Bayern München, 34 maalia (68 pts)
  2. Ciro Immobile, Lazio, 29 maalia (58)
  3. Cristiano Ronaldo, Juventus, 28 maalia (56)
  4. Timo Werner, RB Leipzig, 28 maalia (56)
  5. Erling Haaland, Salzburg/Dortmund, 29 maalia (50)
  6. Jamie Vardy, Leicester City, 23 maalia (46)
  7. Shon Weissman, Wolfsberger, 30 maalia (45)
  8. Lionel Messi, Barcelona, 22 maalia (44)
  9. Pierre-Emerick Aubameyang, 20 maalia (40)
  10. Romelu Lukaku, Internazionale, 20 maalia (40)

Maalipisteiden kerroin riippuu sarjan UEFA-rankingista. Top 5 -sarjoissa maalista saa kaksi pistettä, rankingin sijoilla 6-21 olevissa sarjoissa 1,5 pistettä ja lopuista yhden pisteen.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!