RB Leipzigin menestyksen rakentaja jättää seuran – ”Luovumme hänestä vastahakoisesti”

© Kuva: Getty Images

Kahdeksan vuoden ajan RB Leipzigissa ja Red Bull -konsernissa työskennellyt Ralf Rangnick on vahvistanut purkaneensa työsopimuksensa seuran kanssa. Kolmessa eri tehtävässä toiminut Rangnick oli väkevästi rakentamassa Leipzigista yhtä Bundesliigan parhaista seuroista.

– Nyt on tullut minulle oikea hetki päättää työni Red Bullissa. Haluan kiittää kaikkia työntekijöitä ja etenkin Dietrich Mateschitzia tuesta ja luottamuksesta. Hän antoi minulle mahdollisuuden rakentaa täällä vuosien ajan jotain ainutlaatuista, Rangnick toteaa perjantaina julkaistussa Red Bull -konsernin tiedotteessa.

Rangnick aloitti viime vuonna työt konsernin kansainvälisten suhteiden ja pelaajatarkkailun johtajana. Hänellä oli sopimusta vuoteen 2021. Aiemmin Rangnick oli toiminut vuosina 2012-2019 RB Leipzigin urheilujohtajana sekä kahteen otteeseen väliaikaisena valmentajana, kausilla 2015-2016 ja 2018-2019.

62-vuotiaan Rangnickin Leipzig-uraan sisältyy kolme sarjanousua alasarjoista Bundesliigaan, Bundesliigan kakkossija, cup-finaali vuonna 2019 sekä kaksi paikkaa Mestarien liigan lohkovaiheessa. RB Leipzig on vakiinnuttanut viime vuosina paikkansa Bundesliigan kärkipäässä ja tällä kaudella se selviytyi jo Mestarien liigan puolivälieriin.

– Luovumme Ralf Rangnickista vastahakoisesti, mutta kunnioitamme hänen toivettaan sopimuksen purkamisesta. Kiitämme häntä erinomaisesta kahdeksan vuoden aikana tehdystä työstä. Ralf Rangnickin ansiosta Red Bull Soccerista on tullut maailmanlaajuisesti arvostettu tekijä ja esimerkki menestykkäästä jalkapalloseuran johtamisesta, Red Bull -pomo Mateschitz kiitteli.

Kevään aikana kirjoitettiin paljon siitä, että Rangnickista voisi tulla AC Milanin seuraava valmentaja. Viime viikolla päävalmentaja Stefano Pioli sai kuitenkin jatkosopimuksen, joten siirto Milanoon raukesi. Myös keskustelut työpaikasta Evertonin organisaatiossa ovat päättyneet tuloksettomina.

Aiemmin Schalkea, Hoffenheimia, Hannoveria ja Stuttgartia valmentaneen Rangnickin seuraavasta pestistä jalkapallon parissa ei ole toistaiseksi vakuuttavia arvailuja. Bildin mukaan Rangnick keskittyy ensi alkuun Leipzigissa majapaikkaansa pitävään koulutussäätiöönsä.

Lähde: Transfermarkt


EL CLÁSICO – 50€ LISÄVOITTO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Aktivoi 100% talletusbonus ja talleta vähintään 20€.
3. Lyö 1€ ennakkoveto Barcelonan tai Real Madridin 1×2-voitosta.

Saat joukkueesi voittaessa 50€ lisävoiton!