Tuoreen päätöksen seuraus: Valioliigassa on jaossa enää kaksi Mestarien liigan paikkaa – tältä kisa näyttää nyt

© Kuva: Getty Images

Jalkapallomaailmassa maanantain kuumin puheenaihe on ollut se, että urheilun oikeustuomioistuin CAS kumosi Manchester Cityn saaman europelikiellon, jonka seura sai UEFA:n langettamana.

Manchester City saa siis sittenkin osallistua kahden seuraavan kauden aikana europeleihin, vaikka UEFA totesi tutkimuksissaan seuran rikkoneen talouden reilun pelin sääntöjä.

City on Valioliigassa toisena, kun pelejä on jäljellä kolme ottelua. Se on varmistanut paikkansa ensi kauden Mestarien liigaan, joten jos tuomio olisi pysynyt voimassa, manchesterilaisten saavuttama paikka olisi mennyt jollekin toiselle joukkueelle.

Nyt Manchester City on kuitenkin mukana ensi kaudellakin Mestarien liigassa, vaikka CAS:n tekemä päätös on aiheuttanut närkästystä ulkomaita myöten.

Valioliigasta pääsee Mestarien liigan lohkovaiheeseen suoraan neljä joukkuetta. Kamppailu Liverpoolin ja Manchester Cityn takana on kutkuttava, kun CAS:n päätöksen seurauksena jaossa on enää kaksi paikkaa Mestarien liigaan.

Myös Eurooppa-liigan paikoista taistelu käy kiivaana. Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen pääsee sijoilta viisi ja kuusi. Seitsemäs sija oikeuttaa Eurooppa-liigan karsintapaikkaan.

Manchester Unitedilla on pelaamatta yksi ottelu vähemmän kuin sen kilpailijoilla, sillä United kohtaa tänään maanantai-iltana Southamptonin. Kärkikymmenikön tilanne on alla. Tummennetut ovat pääsemässä Mestarien liigaan, kursivoidut Eurooppa-liigaan.

 1. Liverpool, 83 pistettä
 2. Manchester City, 72
 3. Chelsea, 60
 4. Leicester, 59
 5. Manchester United, 58
 6. Wolverhampton, 55
 7. Sheffield United, 54
 8. Tottenham, 52
 9. Arsenal, 50
 10. Burnley, 50


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

 • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
 • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
 • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.