Englannin Valioliigassa pelattiin päätöskierros tänään sunnuntaina. Mestari on ollut jo tiedossa hyvän aikaa, mutta Liverpoolin takana loppukauden aikana käytiin kovaa taistelua europaikoista.

Myös sarjan hännillä kilpailu putoamista vastaan oli kovaa. Nyt sijoitukset ovat kuitenkin selvillä.

Mestarien liigassa pelaavat Valioliigasta ensi kaudella Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Chelsea. United ja Chelsea varmistivat paikkansa voittamalla viimeisen kierroksen ottelunsa.

Samalla Leicester jäi viidennelle sijalle, mikä tarkoittaa ”Ketuille” paikkaa Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Kuudes oli Tottenham, joka pääsee Eurooppa-liigan karsintaan.

Seitsemännellä sijalla on Wolverhampton, joka pääsee Eurooppa-liigan karsintaan, jos Chelsea voittaa Arsenalin FA Cupin finaalissa. Tällöin Chelsean FA Cupin kautta saavuttama UEL-paikka annettaisiin Valioliigan seitsemännelle eli Wolvesille.

Arsenal sijoittui Valioliigassa kahdeksanneksi, mutta se voi napata Eurooppa-liigan karsintapaikan FA Cupin voitolla ja jättää siten Wolverhamptonin nuolemaan näppejään.

Sarjan tyvipäässä Norwichin putoaminen oli varma jo ennen päätöskierrosta. Aston Villa varmisti tasapelillä sarjapaikkansa ensi kaudelle, joten Bournemouthin ja Watfordin kohtalona oli pudota Norwichin ohella Mestaruussarjaan.

Valioliigaan nousevat ensi kaudeksi ainakin Leeds ja West Bromwich. Kolmas joukkue ratkaistaan nousukarsinnan kautta. Siinä ovat mukana Brentford, Fulham, Cardiff ja Swansea.