Yllätyskäänne: Newcastlen huhutut jättikaupat kaatuivat

© Kuva: Getty Images

Vielä huhtikuussa näytti jo erittäin vahvasti siltä, että Valioliigan Newcastle saisi uudet upporikkaat omistajat Saudi-Arabiasta. Vuodesta 2007 lähtien seuran omistanut Mike Ashley on etsinyt seuralle ostajaa jo pitkään, ja Saudi-Arabian kansallisen sijoitusrahaston, Amanda Staveleyn vetämän PCP Capital Partnersin ja Reubenin veljesten yhteinen ostajaryhmä vaikutti jo olevan ratkaisu saagaan.

Ostajaryhmittymä jätti jo huhtikuussa Valioliigalle paperit ostotarjouksestaan, mutta sen jälkeen kauppa ei ole edennyt lainkaan. Nyt Sky Sports kertoo, että koko ostajaryhmittymä on päättänyt vetäytyä hankkeesta. Kiinnostus kuihtui koronaviruspandemian aiheuttaman globaalin taloudellisen epävarmuuden takia.

– Kunnioittaen Newcastlen yhteisöä ja sen jalkapalloseuran merkitystä syvästi, olemme päättäneet vetäytyä hankkeestamme ostaa Newcastle United Football Club, tiedotteessa luki.

– Olemme siitä pahoillamme, sillä olimme innoissamme ja täysin sitoutuneita sijoittamaan Newcastlen hienoon kaupunkiin. Uskomme, että olisimme voineet palauttaa seuran sinne, minne se historiansa, perinteidensä ja faniensa puolesta kuuluu.

– Valitettavasti nykyisten olosuhteiden ja globaalin epävarmuuden pitkittämä prosessi on tehnyt mahdollisesta sijoituksesta taloudellisesti kannattamattoman.

– Kuten sijoituksille usein käy epävarmoina aikoina, ajasta tuli vihollinen. Se johtuu etenkin Covid-19:n aiheuttamista lukuisista haasteista.

Kun huhut Newcastlen siirtymisestä saudiomistukseen elivät yhä vahvoina, huhuttiin myös seuraan useita todella maineikkaita pelaajia. Newcastlen mahdollisina vahvistuksina puhuttiin muun muassa Edinson Cavanista, Gareth Balesta ja Philippe Coutinhosta, ja valmentajaksi huhuttiin Mauricio Pochettinoa.

Vireillä olleita kauppoja saudiomistajille oli myös arvosteltu suuresti. Kritiikki kohdistui ennen kaikkea Saudi-Arabian ihmisoikeustilanteeseen, mutta myös Saudi-Arabiassa beoutQ-kanavalla Valioliigaa näyttäviä luvattomia striimejä oli arvosteltu.

Saudiarabialaisten vedettyä ostotarjouksensa pois mahdollisena uutena ostajaehdokkaana on esillä pidetty yhdysvaltalaisen mediamogulin Henry Maurissin nimeä.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – LEICESTER

Chelsea saa revanssimahdollisuuden pika-aikataululla finaalipettymyksen jälkeen!