Ihmettelitkö, miksi Eurooppa-liigan otteluissa joukkueiden pelipaidoissa luki ”Thank You”? – Tässä selitys

© Kuva: Getty Images
KuPS jatkaa europelejään Suduvaa vastaan! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Joku on saattanut kiinnittää huomionsa siihen, että europelejä pelaavien joukkueiden pelipaidoissa on ylimääräinen teksti ”Thank you”. Tai joukkueen kotimaan kielestä riippuen myös vaikkapa ”Tak”, ”Grazie” tai ”Danke”.

Oletko miettinyt, ketä tai keitä tässä kiitellään? Vastaus on hyvin yksinkertainen.

Koronaviruspandemia pani kansalliset jalkapallosarjat parin kuukauden tauolle. Europelien osalta huili venyi lähes viiteen kuukauteen. Sinnikkään työn seurauksena tartuntakäyrät alkoivat kuitenkin loiventua ympäri Eurooppaa ja Covid-19:n ensimmäinen aalto saatiin torjuttua.

Ihmishenkiä on menetetty Euroopassakin useita, useita tuhansia. Kohonnut riski on luonnollisesti ollut viruspotilaiden kanssa läheisessä kontaktissa olevilla terveydenhoitoalan ammattilaisilla ja muilla ”etulinjan työntekijöillä”. Niinpä UEFA haluaa osoittaa Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan loppukauden otteluissa heitä kohtaan kiitollisutensa jokaisen pelaajan pelipaitaan kirjatun tekstin myötä.

Ottelujen alkaessa vietetään myös minuutin hiljaisia hetkiä viruspandemian kuolonuhrien muistoksi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

KuPS jatkaa europelejään Suduvaa vastaan! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!