Joku on saattanut kiinnittää huomionsa siihen, että europelejä pelaavien joukkueiden pelipaidoissa on ylimääräinen teksti ”Thank you”. Tai joukkueen kotimaan kielestä riippuen myös vaikkapa ”Tak”, ”Grazie” tai ”Danke”.

Oletko miettinyt, ketä tai keitä tässä kiitellään? Vastaus on hyvin yksinkertainen.

Koronaviruspandemia pani kansalliset jalkapallosarjat parin kuukauden tauolle. Europelien osalta huili venyi lähes viiteen kuukauteen. Sinnikkään työn seurauksena tartuntakäyrät alkoivat kuitenkin loiventua ympäri Eurooppaa ja Covid-19:n ensimmäinen aalto saatiin torjuttua.

Ihmishenkiä on menetetty Euroopassakin useita, useita tuhansia. Kohonnut riski on luonnollisesti ollut viruspotilaiden kanssa läheisessä kontaktissa olevilla terveydenhoitoalan ammattilaisilla ja muilla ”etulinjan työntekijöillä”. Niinpä UEFA haluaa osoittaa Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan loppukauden otteluissa heitä kohtaan kiitollisutensa jokaisen pelaajan pelipaitaan kirjatun tekstin myötä.

UEFA

@UEFA
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Thank you. ⁣
🇩🇰 Tak. ⁣
🇮🇹 Grazie.⁣
🇩🇪 Danke. ⁣

Last night’s #UEL teams said #ThankYou to key workers on the frontlines of the #COVID19 pandemic.

Ottelujen alkaessa vietetään myös minuutin hiljaisia hetkiä viruspandemian kuolonuhrien muistoksi.

UEFA

@UEFA
All #UEL matches are observing a minute's silence before kick-off to honour the victims of the #COVID19 pandemic.

Team shirts also carry a #ThankYou message in their own language, recognising the vital work of key workers on the frontline of the pandemic.