Italian jalkapallovalmentajien liiton puheenjohtaja vannoo: Andrea Pirlo tietää jalkapallosta enemmän kuin monet valmentajat

© Kuva: Getty Images

Juventus tiedotti lauantaina antaneensa potkut Maurizio Sarrille. Muutamaa tuntia myöhemmin seura vahvisti korvanneensa Sarrin Andrea Pirlolla.

Pirlolle pesti Juventuksen päävalmentajana on valmennusuran ensimmäinen.

Pirlo nimettiin viime viikolla Juventuksen alle 23-vuotiaiden joukkueen päävalmentajaksi, mutta nostettiin välittömästi edustusjoukkueen peräsimeen Sarrin potkujen myötä.

Italian jalkapallovalmentajien liiton puheenjohtaja Renzo Ulivieri vakuuttaa Pirlon olevan hyvä valinta Juventuksen uudeksi päävalmentajaksi, vaikkei entisellä keskikenttäpelaajalla olekaan kokemusta valmentamisesta. Ulivieri toimi Pirlon opettajana valmennuskursseilla.

– Voin luottavaisena sanoa, että Pirlo on yksi suurimmista ajattelijoista jalkapallossa. Hän tietää itse pelistä enemmän kuin suuri osa valmentajista, jotka ovat valmentaneet vuosikausien ajan. Pirlo tykkää opiskelusta ja hän on todellakin sitoutunut tähän aiheeseen. Pirlo on valmis, Ulivieri kertoi Calciomercatolle.

– Pirlo on hyvin keskittynyt, fiksu ja kykenee analysoimaan jalkapallon kehitystä. Pirlo katsoo aina eteenpäin. Hän oli aina kirjoittamassa asioita ylös. Pirlo oli upea jalkapalloilija, joka tuntee tämän lajin, on muutoskykyinen ja kykenee sopeutumaan pelaajiinsa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.