Mestarien liigan kärkinelikko saatiin kasaan lauantaina, kun Lyon toteutti jättiyllätyksen voittamalla Manchester Cityn puolivälierässä 3-1.

Maxwel Cornet avasi ranskalaisten maalitilin avausjaksolla ja Kevin de Bruyne toi Cityn tasoihin toisella, mutta vaihdosta sisään tullut Moussa Dembélé osui vielä kahdesti viimeisen vartin aikana.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola luottaa yleensä 4-3-3-formaatioon, mutta perjantain otteluun hän lähti kolmella topparilla ja kahdella wing-backilla ennen kuin muutti ryhmitelmää kesken ottelun.

– Tässä kilpailussa taktiikat eivät ole tärkein asia, kommentoi Guardiola BBC:n mukaan.

– Harjoittelimme tätä kolme päivää. Me keskustelimme siitä ja arvioimme sitä. Pelitapamme oli todella hyvä, se ei ollut ongelma. Tiedän, miten se toimii. Tiedän, miksi käytimme sitä.

De Bruyne (vas.) vastasi Cityn ainokaisesta 69. minuutilla. Kuva: Getty Images

Guardiola on valmentanut Cityssä neljä kautta, joista kolmella joukkue on jäänyt Mestarien liigassa puolivälierävaiheeseen. Espanjalaisluotsin debyyttikaudella City putosi jo neljännesvälierissä AS Monacolle.

Edellisessä seurassaan Bayern Münchenissä Guardiola jäi kolmella kaudella peräkkäin välieriin. Hän on viimeksi voittanut Mestarien liigan keväällä 2011 Barcelonan peräsimessä.

Manchester City on koko historiansa aikana pelannnut Mestarien liigan semifinaaleissa vain kerran, kaudella 2015-16. Cityn ainoa pokaali eurokentiltä on kaudelta 1969–70, jolloin se voitti UEFA:n Cup-voittajien cupin.

– Nyt meidän on palauduttava, aloitettava alusta ja yritettävä uudestaan.

– Mielestäni olisimme ansainneet päästä jatkoon sen jälkeen, mitä nämä jätkät ovat tehneet, mutta emme kyenneet siihen. Elämässä on kyse siitä, miten nousee takaisin ylös. Ensi kaudella yritämme uudestaan.

Lyonin Karl Toko Ekambi ja Moussa Dembélé lohduttivat Cityn pelaajia päätösvihellyksen jälkeen. Kuva: Getty Images

Ottelun voittomaaliksi jäänyt Moussa Dembélén avausosuma herättää varmasti keskustelua vielä pitkään. Läpiajoon karatessaan Dembélén jalka osui häntä vartioineeseen Aymeric Laporteen, joka kaatui. Videotuomari tarkisti tilanteen, mutta maali hyväksyttiin.

– Niin on käynyt monia kertoja tässä kilpailussa, mutta en halua puhua mistään nyt, koska se kuulostaisi siltä, että etsimme tekosyitä. Se on mitä on, sanoi Guardiola.

Manchester Cityllä ja Raheem Sterlingillä oli tuhannen taalan paikka tasoittaa ottelu Dembélén ensimmäisen maalin jälkeen, mutta Englannin maajoukkuetähti pamautti pallon lähietäisyydeltä reippaasti yli yläriman.

– En ole nähnyt häntä. Puhumme sitten hotellilla. Pelaajat olivat surullisia pukuhuoneessa, se on osa tätä lajia, kommentoi Guardiola.

Tyhjä maali ammotti Sterlingin edessä. Kuva: Getty Images