Petteri Forsell, Roman Eremenko ja Niklas Moisander jäivät Huuhkajien ulkopuolelle – näin Markku Kanerva perusteli ”vaikeita” päätöksiä

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva nimesi Suomen miehistön syyskuun alussa pelattaviin Nations League -otteluihin Walesia ja Irlantia vastaan torstai-iltapäivänä (lue lisää).

Ryhmään murtautui useampi uusi pelaaja, kuten KuPS:in tähtihyökkääjä llmari Niskanen ja Skotlannin pääsarjassa vakuuttanut Niko Hämäläinen. Ulkopuolelle jäi kuitenkin nippu kokeneempia miehiä, kuten koronatauon jälkeen Puolassa loistanut Petteri Forsell.

Forsell oli tehokkaimpia suomalaispelaajia koronaviruspandemian aiheuttaman ottelutauon jälkeen. Hän teki neljä maalia yhdeksään Ekstraklasa-peliin ennen kauden 2019-20 päättymistä. 29-vuotias Forsell siirtyi tänä kesänä myös Korona Kielcestä Stal Mieleciin.

Kanerva kertoi olevansa tyytyväinen Forsellin tilanteeseen Puolassa, mutta ei löytänyt hänelle paikkaa Huuhkajien kokoonpanosta.

– Jos ajatellaan ylipäätänsä joukkueen kokoamista, pitää miettiä tapoja kehittää pelaamistamme, tapaa millä aiomme pelata sekä niitä joukkueita mitä me kohtaamme tulevaisuudessa, EM-kisoissa ja näissä Nations League -peleissä, Kanerva avasi Huuhkajien lehdistötilaisuudessa.

Petteri Forsell pelasi Huuhkajille viimeksi kesäkuussa 2019. Kuva: Juha Tamminen

– Tämä oli iso pohdinnan paikka Petterin, kuten parin muunkin pelaajan kohdalla. Paljon mietimme sitä, että löytyykö meiltä tarpeeksi monikäyttöisiä pelaajia erilaisiin ryhmityksiin ja rooleihin.

– Se on hieno asia, että Petteri löysi itselleen uuden seuran. Viimeksi hän oli jo avauksessa. Nämä ovat vaikeita ratkaisuja, mutta nyt päädyttiin näihin pelaajiin. Petteri on onnistunut koronatauon jälkeen maalinteossa, mutta aina on mietittävä kokonaisuutta.

Roman Eremenkon potentiaalinen paluu Huuhkajat-paitaan on myös mietityttänyt tuttuun tapaan joukkuevalintojen alla. Kanervan mukaan tilanne ei kuitenkaan ole edennyt kevään aikana mihinkään suuntaan.

– Sillä rintamalla ei mitään uutta. Maaliskuussa taisin viimeksi keskustella hänen (Eremenkon) kanssaan, eikä siihen ole mitään uutta lisättävää, Kanerva sanoi lyhyesti.

Huuhkajien entinen kapteeni Niklas Moisander ei myöskään saanut kutsua takaisin Huuhkajiin, vaikka avainpuolustaja Joona Toivio putosi miehistöstä pois perhelisäyksen vuoksi.

– Olen ollut näiden pelaajien kanssa sillä tavalla yhteydessä, että lähetin esimerkiksi Nikelle onnittelut sarjapaikan säilyttämisestä Bundesliigassa. Mutta mitään keskusteluita maajoukkuepaluusta emme ole käyneet, Kanerva kertoi.

– Pelaajat tietävät, mikä tilanne on. Jos molemminpuoleista halukkuutta – ja ennen kaikkea tarvetta nousee esille, olemme varmasti heihin yhteydessä.