91 vuotta sitten perustettu skottiseura Ross County pelaa maanantaina kauden 2020-2021 ensimmäisen sarjaottelunsa. Ross County saa starttiinsa vieraakseen Motherwellin.

Varsin mukava yhteensattuma Ross Countyn joukkueessa on, että kaikkien sen kolmen maalivahdin etunimi on Ross. Nimi on totisesti enne.

Mani Djazmi

@BBC_Mani
Ross County's three goalkeepers are: Ross Laidlaw, Ross Doohan and Ross Munro.

28-vuotias Ross Laidlaw on joukkueen ykkösvahti, joka pelasi viime kaudella valtaosan joukkueensa otteluista. Taustatukea hän saa 22-vuotiaalta Ross Doohanilta ja 20-vuotiaalta Ross Munrolta. Doohan siirtyi lauantaina Ross Countyyn Celticistä kauden kattavalla lainasopimuksella.

Eikä siinä tietenkään vielä kaikki. Joukkueen rossterista löytyvät lisäksi myös keskikenttäpelaaja Ross Draper ja hyökkääjä Ross Stewart (viime kaudella 11 maalia). Kaikkiaan viidellä Rossilla kelpaa epäilemättä lähteä kauteen, kun joukkueen nimi on Ross County.

Skotlannin Valioliiga oli yksi ensimmäisistä sarjoista, joka päätettiin jättää kesken koronaviruspandemian vuoksi. Niinpä kausi 2020-2021 käynnistyikin paljon muita maita aiemmin, jo viime lauantaina.

Sarjakärkeen kipusi sunnuntaina tuttu jättiläinen Celtic, joka kaatoi Hamiltonin 5-1. Glen Kamara puolestaan pelasi lauantaina täydet 90 minuuttia, kun Rangers kaatoi vieraissa Aberdeenin 1-0. Miko Virtanen ei ollut Aberdeenin kokoonpanossa.

Ensimmäinen sarjakierros päättyy maanantaina Ross Countyn ja Motherwellin kohtaamiseen.