Bayern Münchenin ennätyksellinen voittoputki tylyllä tavalla poikki – ”oma koira” kentän laidalla tunsi mahtiseuran metkut

© Kuva: Getty Images

Kun Bayern München valloitti torstaina UEFA Super Cupin, otti se samalla myös nimiinsä ennätyksellisen pitkän voittoputken. Yksikään joukkue Euroopan TOP 5 -sarjoissa ei ollut koskaan aiemmin pystynyt peräti 23 perättäiseen voittoon kaikissa kilpailuissa.

Bayern oli hävinnyt edellisen kerran 7. joulukuuta, lähes kymmenen kuukautta sitten. Edellinen tasapeli oli helmikuun alusta, kun Bayern jäi maalittomaan 0-0 -tasapeliin kotikentällään RB Leipzigia vastaan.

Kaikki putket kuitenkin päättyvät joskus, ja tänään oli Bayernin voittoputken ja tappiottomien otteluiden putken katkeamisen aikana. Kaapin paikan viime kauden triplamestarille näytti Hoffenheim Bundesliigan sunnuntain ensimmäisessä ottelussa.

Hoffenheim voitti pelin 4-1, ja teki sen erittäin ansaitusti, sillä maalipaikkoja sillä oli vieraitaan enemmän. Manuel Neuer esitti pari paraatipelastusta ja jokusen paikan hukkasivat Hoffenheim hyökkääjät.

Hoffenheimin alku oli räväkkä. Bosnialaistoppari Ermin Bicakcic vei isännät johtoon jo 16. minuutilla, ja 24. minuutilla israelilainen Munas Dabbur tuplasi johdon 2-0:aan. Joshua Kimmich ampui komealla kaukolaukauksella yläriman kautta Bayern Münchenille kavennuksen, mutta koppiin mentiin 2-1 -numeroissa. Bicakcicin peli jäi jo avausjaksolla kesken ilmeisesti polvivamman takia.

Bayern vaihtoi 57. minuutilla kentälle lepovuoron saaneet Robert Lewandowskin ja Leon Goretzkan, mutta kumpikaan heistäkään ei maalinteossa onnistunut. Hoffenheim sen sijaan lisäsi johtoaan 77. minuutilla Andrej Kramaricin siirrettyä pallon maaliin hyvän kuvion päätteeksi. Vielä lisäajalla Kramaric teki loppunumeroiksi 4-1. Osuma syntyi rankkarista Manuel Neuerin kaadettua läpiajossa olleen Hoffenheimin Ihlas Beboun.

Bayernia puri oma koira tällä kertaa valmennusosastolla, sillä Hoffenheimista otti kesällä valmennusvastuun 38-vuotias Sebastian Hoeneß, joka valmensi viime kaudella Bayern Münchenin reservijoukkuetta. Nimi ei ole sattumaa, sillä Hoffenheim-valmentaja todella on Bayern Münchenin seuraikonin ja pitkäaikaisen puheenjohtajan Uli Hoeneßin veljenpoika. Hänen isänsä on kahdeksan kautta Bayernissa pelannut ja Saksaa MM-kisoissakin edustanut Dieter Hoeneß.

Kramaricin vire uuden kauden alkajaisiksi on ollut huima, sillä hän on tehnyt kolmessa pelissä seitsemän maalia. Cup-ottelussa Chemnitziä vastaan syntyi kaksi osumaa, sarja-avauksessa Kölnin verkkoon kolme ja tänään Bayernia vastaan taas kaksi.

Hoffenheim johtaa Bundesliigaa kahden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä. Augsburg on sen kanssa ainoana tasapisteissä, mutta sunnuntain iltaottelussa Freiburg voi vielä nousta samaan ryhmään, jos se kaataa kotonaan Wolfsburgin.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.