Expressen: Saku Ylätuvalle etsitään lainaseuraa – palaako pian Veikkausliigaan?

© Kuva: Juha Tamminen

Ruotsalaislehti Expressen kertoo kotisivuillaan, että AIK harkitsee suomalaispelaaja Saku Ylätuvan lainaamista toisaalle. 21-vuotias Ylätupa siirtyi AIK:hon tammikuussa 2019 ja hänen odotettiin paikkaavan Kristoffer Olssonin keskikentän hyökkääville pelipaikoille jättämän aukon.

Nuori suomalainen ei ole kuitenkaan onnistunut vakuuttamaan tukholmalaisseurassa. Minuutteja tuli vielä alkukauden seitsemässä ottelussa Rikard Norlingin valmennuksessa, mutta Bartosz Grzelakin otettua valmennusvastuun ei Ylätupa ole enää saanut pelata. Viimeisissä 11 ottelussa Ylätupa ei ole pelannut minuuttiakaan, ja näistä seitsemässä viimeisessä hän ei ole ollut edes vaihtopenkillä.

Ylätuvan sopimus AIK:n kanssa kattaa vielä seuraavatkin kaksi kautta, mutta nyt seura ja pelaaja etsivät lainaseuraa syksyn ajaksi. SportExpressenin tietojen mukaan Veikkausliigan IFK Mariehamn on yksi Ylätuvasta kiinnostuneista euroista. AIK pyrkii järjestämään lainapestin mahdollisimman nopeasti.

Lehti kertoo, että IFK Mariehamnin lisäksi muutama muukin seura on Ylätuvan lainaamisesta kiinnostunut.

Viime vuonna Ylätupa pelasi AIK:ssa kuusi ottelua, mutta tehomerkintöjä Allsvenskanissa hän ei ole vielä saanut. Ennen Ruotsiin siirtymistään hän vietti puolitoista kautta Hollannissa Ajaxin junioreissa.

Toistaiseksi parhaan kautensa Ylätupa pelasi Veikkausliigassa vuonna 2017, kun hän teki RoPS:lle 17 ottelussa kolme maalia ja antoi kolme maalisyöttöä. Espoolaislähtöinen Ylätupa on kuulunut myös vuosien ajan Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoihin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.