Filip Valencicin sopimus purettu – Veikkausliigan viime kauden paras pelaaja vapailla markkinoilla

© Kuva: Juha Tamminen

Norjalaisseura Stabæk tiedottaa kotisivuillaan purkaneensa sopimuksen slovenialaishyökkääjä Filip Valencicin kanssa. 28-vuotias Valencic voitti kaudella 2019 Veikkausliigan maalikuninkuuden ja hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi.

– Filip on purkanut sopimuksensa. Aika täällä ei sujunut kuten hän oli toivonut, sillä hän sai liian vähän peliaikaa, Stabækin urheilujohtaja Torgeir Bjarmann kommentoi.

– Hänellä on kuitenkin ominaisuuksia, joista voi olla hyötyä toisessa seurassa. Olen siitä varma. Toivotamme hänelle onnea uransa jatkolla.

Filip Valencic pelasi tällä kaudella Norjan Eliteserienissä vain kuusi ottelua, eikä ollut kertaakaan joukkueensa avauskokoonpanossa. Yhteensä minuutteja herui 103, eikä maaleja syntynyt lainkaan.

Veikkausliigassa Valencicilla on sen sijaan kulkenut hienosti. Hän saapui Suomeen ja PS Kemiin kesällä 2016, ja löi kunnolla läpi kaudella 2017. Tuon vuoden hän pelasi puoliksi Kemissä ja puoliksi HJK:ssa. Saldoksi muodostui 15 maalia ja 12 maalisyöttöä ja ensimmäinen valinta Veikkausliigan vuoden pelaajaksi.

Norjaan Valencic siirtyi kesällä 2018 kesken kauden HJK:sta. Hän kuitenkin palasi Suomeen keväällä 2019, tällä kertaa lainapestillä Interiin. Valencic teki hopeajoukkueen sarjaotteluissa 16 maalia ja syötti viisi. Hän sai myös komeat kolme perättäistä valintaa sarjan kuukauden pelaajaksi.

Nähtäväksi jää, missä Valencic uraansa jatkaa. Varmaa on ainakin, että Suomessa hänet tunnetaan hyvin, ja jokainen seura tietää, mitä Valencicilla on annettavanaan.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.