HJK kohtaa torstaina Stadin derbyssä HIFK:n. Ottelu käynnistyy kello 18.30. HJK:n avauskokoonpanosta puuttui Lucas Lingman, joka aloittaa ottelun vaihtopenkiltä. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela perusteli päätöstä seuran videolla.

Lingman pelasi tiistaina Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen riveissä reilun tunnin Ukrainaa vastaan. Pikkuhuuhkajat hävisi ottelun maalein 0-2 ja menetti viimeisenkin oljenkorren EM-kisapaikkaan. Lingman tuli vaihtoon 67. minuutilla. Ukraina johti peliä jo tauolle mentäessä 2-0.

– Lukas Lingman pelasi 70 minuuttia minuuttia alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Se on vähän harmittavaa, että puhutaan vielä nuorten maajoukkueesta ja joukkueesta, jolla ei ollut mitään pelattavaa. Ennen peliä oli teoriassakin hyvin, hyvin pieni mahdollisuus edetä jatkoon, ja puoliajalla sekin mahdollisuus oli olematon.

HJK:n keskikentällä aloittavat Pyry Hannola sekä Atomu Tanaka. Alustavasti HJK lähtee 3-4-3-muodolla ja kolmen topparin linjassa ovat Ivan Ostojic, tuorea hankinta Markus Halsti sekä Valtteri Moren.

– Sitä tietysti toivoisi, että me seurajoukkueena ja palkanmaksajana emme olisi aina se, joka tekee kompromissit näissä tilanteissa. Nyt meidän täytyy tarkkaan miettiä, voidaanko me kuormittaa Lucasta ollenkaan torstaina vai käännetäänkö katseet jo sunnuntaihin, Koskela tylytti HJK TV:n haastattelussa (katso video haastattelusta alempaa).

Stadin derby käynnistyy kello 18.30 ja ottelua voi seurata Ruutu+:sta.