Tähtihankinta heti HJK:n avauskokoonpanossa – lue suuri ennakkopaketti Stadin derbyyn!

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigakauden 2020 ensimmäinen Stadin derby on edessä tänään torstaina 10. syyskuuta. Ottelu on HIFK:n kotiottelu ja pelataan Bolt Arenalla kello 18.30 alkaen.

Ottelua voi seurata Ruutu+-palvelussa. Lähetys pelistä alkaa jo kello 17.45. Ruudun studio on saanut myös lisävahvistuksen, sillä kommentaattoritiimiin liittyy ottelussa Inter-ikoni Mika Ojala.

HIFK ja HJK kohtasivat tänä vuonna jo kerran, helmikuussa Talin hallissa pelatussa Suomen Cupin ottelussa. Tuolloin HJK oli parempi maalein 2-1. HJK:n maaleista vastasivat tuolloin Rasmus Schüller ja Riku Riski. HIFK:n kavennuksen teki Tiquinho.

Viimeaikaisia Stadin derbyjä HJK on hallinnut myös Veikkausliigassa. Kauden 2019 derbyistä ensimmäinen päättyi 1-1-tasapeliin ja toinen HJK:n 2-0-voittoon. HIFK:n edellistä ja ainoaa derbyvoittoa saadaan hakea syyskuulta 2016, jolloin se kaatoi HJK:n 2-1. Yhteensä HIFK ja HJK ovat kohdanneet Veikkausliigan aikakaudella 11 kertaa. Peleistä neljä on päättynyt HJK:n voittoon ja kuudesti on pelattu tasan.

Kotijoukkue HIFK piristyi heinäkuussa selvästi, kun valmentaja Tor Thodesen vaihtui Teemu Kankkuseen. 13 pistettä viidestä ottelusta nosti sen sarjan ylemmälle puolikkaalle, mutta elokuussa tuli taas kolme tappiota putkeen.

Edellisessä ottelussa tappioputki meni poikki, kun Honka kaatui vieraissa 1-0. HIFK:n koko kauden pistekeskiarvo onkin parempi Helsingin ulkopuolella kuin Helsingissä, sillä viidestä Bolt Arenalla pelatusta ottelustaan se on hävinnyt kolme ja voittanut vain kaksi.

HJK on puolestaan hävinnyt kahdeksan Suomen Cup -ottelua ja 13 Veikkausliigan peliä huomioituna 21 ottelustaan vain yhden ainoan. Tuon tappion sille aiheutti Turussa FC Inter 17. heinäkuuta maalein 1-0. Derbyn alla HJK:lla on neljän ottelun voittoputki yhteismaalein 13-2. Edellisessä ottelussa kukistui IFK Mariehamn peräti 6-1 Riskin veljesten tehtyä kaksi maalia mieheen.

Merkittävä poikkeus aiempien vuosien Stadin derbyihin on tietysti se, että tällä kertaa Töölön stadionia ei voitu myydä täyteen. On onni, että koronapandemian aikana jalkapallokatsomoihin pääsee ylipäätään, mutta yleisörajoitusten vuoksi stadionia ei myydä likimainkaan täyteen.

Tunnelmaa lienee silti kylliksi, sillä HIFK ja HJK ovat yhdessä sopineet, että molemmat joukkueet myyvät kannattajilleen puolet molempien Stadin derbyjen koko lippukiintiöstä. Illan ottelun katsojakapasiteetti on noin 2 900 katsojaa. Kauden toinen derby pelataan HJK:n kotiotteluna sunnuntaina 18. lokakuuta.

HIFK:n kokoonpanoon tuli iso muutos tiistaina, kun sen lainahyökkääjä Luis Henrique kutsuttiin etuajassa tanskalaisen Vejle BK:n riveihin. Korvaajaa brasilialaiselle ei voida eikä aiota enää hankkia. Luis Henrique oli neljällä maalillaan HIFK:n kauden paras maalintekijä.

– Luísin lähtö on tietysti iso menetys joukkueelle. Haluan kuitenkin ajatella asiaa niin, että kun yksi ovi sulkeutuu, seuraava aukeaa. Muilla on nyt hyvä näytön paikka ja mahdollisuus ottaa isompaa roolia joukkueessa, HIFK:n valmennusjohtoon kuuluva Mike Keeney toteaa seuran kotisivuilla.

HJK:n joukkueen terveystilanne on suhteellisen hyvä. Sivussa ovat varmuudella nuoret pitkäaikaistoipilaat Santeri Väänänen ja Matti Peltola sekä lähiaikoina peleihin palannevat Miro Tenho ja Ferhan HasaniBubacar Djaló on puolestaan pelikiellossa varoitustilin täytyttyä.

Rasmus Schüller palaa HJK:n kokoonpanoon, mutta ei ole täydessä 90 minuutin kunnossa. Tuore vahvistus Markus Halsti on saanut pelilupansa ja pelaa ensimmäisen veikkausliigaottelunsa Suomeen paluunsa jälkeen. Viimeksi Halsti on pelannut Veikkausliigassa kaudella 2007. Lucas Lingmanille annetaan lepoaikaa tiistaina pelatun Pikkuhuuhkajien pelin takia, ja hän aloittaa vaihdossa.

– Derby on aina derby. HIFK:llakin on todennäköisesti siihen erilainen lähestymistapa kuin perusliigapeliin. Varmasti on extraenergiaa, HJK:n valmentaja Toni Koskela ennakoi otteluasetelmia HJK:n verkkosivuilla.

Ottelun avauskokoonpanot julkaistiin hetki sitten Veikkauksen sivuilla ja HJK:n osalta myös Twitterissä.

HIFK:n aloituskokoonpano (arvio muodostelmassa 3-4-3): Origi; Mattila, Mero, Patronen; Fofana, Bäckman, Yaghoubi, Auvinen; Mattsson, Tukiainen, Vitinho


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.