Joukko helsinkiläisiä valtuutettuja ja varavaltuutettuja haluaa miesten A-maajoukkueen historiallisen arvokisapaikan kunniaksi patsaan Helsinkiin, kertoo Helsingin Sanomat.

Huuhkajat selviytyi ensimmäistä kertaa historiassaan arvokisoihin, kun se tuli EM-karsintalohkossaan toiseksi. Ensi kesälle siirtyneissä kisoissa Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat isäntämaat Venäjä ja Tanska sekä FIFA-rankingin tämänhetkinen kärkijoukkue Belgia.

Vasemmistoliiton Suldaan Said Ahmed on tehnyt valtuustoaloitteen, jossa toivoo kaupungin ryhtyvän toimiin patsaan pystyttämiseksi.

[readmore from=Huuhkajat]

– 15.11.2019 tuli meidän suomalaisten pitkäaikaisesta unelmasta totta, kun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue voitti perjantai-iltana Helsingissä Liechtensteinin. Ottelu pelattiin Helsingin Telia 5G Areenalla täyden kotikatsomon edessä, aloitteessa lukee.

– Voitto toi Huuhkajille historiallisen paikan arvokisoihin ja samalla Suomi menee ensimmäistä kertaa miesten jalkapallon EM-kisoihin. Tämä oli sukupolvien unelma. Tämä loi Suomeen yhtenäisyyttä ja ryhmähengen.

– Tämän kunniaksi, muistamiseksi ja kiitokseksi me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Helsingin kaupunki ryhtyy tarvittaviin toimiin patsaan pystyttämiseksi Helsinkiin sekä selvittää yhteistyömahdollisuudet muiden kaupunkien ja valtion kanssa. Myös patsashankkeen rahoituksen osalta yhteistyö- ja kumppanuusmahdollisuudet tulee selvittää.

Tämän kuun alussa Huuhkajat pelasi kaksi ensimmäistä otteluaan Nations Leaguen toisessa painoksessa. Wales oli Helsingin Olympiastadionilla vahvempi lukemin 1-0, mutta Irlanti kaatui vieraskentällä 1-0 Fredrik Jensenin osumalla.