Jonatan Johanssonilta jättimäiset kehut Teemu Pukille: ”Hän on tehnyt itsestään todellisen legendan”

© Kuva: Getty Images

Jonatan Johansson uskoo, että Huuhkajien tähtihyökkääjä Teemu Pukki lukeutuu Norwichin avainpelaajiin myös tällä kaudella.

Pukki, 30, siirtyi Norwichiin kesällä 2018, ja hän on ollut molemmilla kausillaan Kanarialintujen paras maalintekijä. Debyyttikaudellaan hän oli koko Englannin Mestaruussarjan paras maalintekijä ja hänet valittiin myös sarjan parhaaksi pelaajaksi. Norwich käväisi viime kaudella Valioliigassa, mutta pääsarjavisiitti jäi vain yhden kauden mittaiseksi. Kaikkiaan Pukki on pelannut Norwichissa 87 ottelua tehden niissä yhteensä 42 maalia ja syöttäen 14.

Nykyisin Turun Palloseuraa Veikkausliigassa valmentava Johansson, 45, tietää itsekin, miltä tuntuu tehdä maaleja Norwichin paidassa, sillä hän pelasi seurassa puolikkaan kauden lainalla vuonna 2006.

Johansson kehui Norwichin verkkosivuilla Pukkia, jonka uraa hän on seurannut jo pitkään.

– Olen niin iloinen hänen puolestaan. Puhuin aiemmin hänestä ja siitä, kun hän tuli nuorena pelaajana maajoukkueeseen minun pelatessa vielä siellä. Hän oli niin lahjakas, taitava ja hyvä pallon kanssa. Hän oli nopea ja hyvä maalintekijä, ja hän nousi huipulle vaikeaa reittiä. Hän lähti nuorena pelaajana ulkomaille ja tuli takaisin Suomeen, ja se osoittaa, kuinka vahva hän on henkisesti, kun hän on tullut takaisin [ulkomaille].

Johansson pelasi Norwichissa 12 ottelua lainalla Charltonista. Kuva: Getty Images

– Siksi hän nauttii nyt pelaamisestaan Norwichissa niin paljon ja arvostaa saamaansa menestystä, ja hän todellakin ansaitsee sen. Hän on yksi niistä pelaajista, joiden puolesta olen todella iloinen ja olen iloinen Norwichin puolesta, että hän tekee siellä maaleja myös tällä kaudella.

Pukki on pelannut tällä kaudella täydet minuutit Norwichin kaikissa kolmessa sarjapelissä ja tehnyt sekä syöttänyt niissä yhden maalin. Johansson muistuttaa, että Pukin arvo ei käy ilmi pelkästään hänen maalitilastoistaan.

– Hyökkääjänä laittaa itselleen paljon paineita siitä, että yrittää tehdä mahdollisimman paljon maaleja, kuten te teitte edellisellä kerralla Mestaruussarjassa, mutta minusta hän antaa joukkueelle myös paljon muuta. Joten uskon, että hän on taas todella tärkeä pelaaja Mestaruussarjassa ja toivottavasti hän voittaa riveissänne Kultaisen kengän!

– Hän on tietysti iso tähti [Suomessa]. Hän oli yksi suurimmista syistä, miksi pääsimme EM-kisoihin.

– Hän teki niin paljon tärkeitä maaleja pelien isoilla hetkillä, ja välillä kisoihin pääseminen on siitä kiinni. Hänellä on ollut muutama fantastinen kausi ja hän on tehnyt itsestään todellisen legendan suomalaisessa jalkapalloilussa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.