Kakkosen Kemi Cityllä karmiva pelaajapula – avauksessa kaksi maalivahtia, vaihtopenkillä kolmas torjuja ja päävalmentaja

© Kuva: Juha Tamminen

Miesten Kakkosessa pelaava Kemi City FC kärsii pahasta pelaajapulasta.

Sunnuntaina Kemi City hävisi C-lohkon Lapin derbyssä Rovaniemi Football Academylle murskalukemin 0-4. Kolhuista kärsineillä kemiläisillä oli ottelussa mukana vain 13 pelaajaa, joista kolme oli maalivahteja.

Näin ollen Kemi City miehitti avauskokoonpanoonsa kaksi veräjänvartijaa. Vilho Tuokkola pelasi tolppien välissä ja tuoreeltaan seuraan hankittu maalivahti Valtteri Tikkanen operoi keskikentän vasemmalla laidalla. Kemi City taustoitti otteluraportissaan, että Tikkanen on aiemmin pelannut Kakkosessa myös hyökkäävänä pelaajana, joten täysin uusi aluevaltaus ei ollut kyseessä.

Vaihtopenkiltä löytyi lisäksi kolmas maalivahti Matias Ahola sekä päävalmentaja Jari Åhman, mutta kumpikaan ei kentällä käynyt. Viime kuussa Åhman vaihtoi itsensä ja apuvalmentaja Mikko Vilmusen viheriölle loppuminuuteiksi 1-4-tappiossa Herculesta vastaan.

– Tappiota enemmän pettymystä kemiläisen jalkapallon ystäville aiheutti varmasti se, ettei jälleen kevyeksi jäänyt kokoonpano antanut edes täyttä mahdollisuutta haastaa pisteistä. Käytettävissä olevista viidestä vaihdosta KCFC ei suorittanut ainuttakaan, kun erinäisten kolhujen myötä pelaajisto karsiutui ottelun alla yhdeksään kenttäpelaajaan ja kolmeen maalivahtiin, kuvaili Kemi City sunnuntain ottelun kulkua verkkosivuillaan.

Åhman kertoi pelin jälkeen Lapin Kansalle, että ”lähtökohdat olivat hirveät”.

– Treeneissä on vain 7-8 pelaajaa. Maalivahtikin joutui nyt kenttäpelaajaksi. Onneksi kukaan ei loukkaantunut, etten joutunut itse kentälle. Sinnillä tämä kausi vedetään läpi.

Twitterissä Kemi City kertoi, että joukkueen rakennus koki koronaviruspandemian takia kovan kolauksen.

– Ainakin joukkueen rakentaminen rysähti karille koronakevään myötä. Ensimmäisessä viruksen takia perutussa harjoituspelissä oli määrä testata useampaa potentiaalista vahvistusta, joista lopulta kesän ikkunassa saatiin tuotua yksi sisään.

Kemi City FC on 11 ottelun jälkeen Kakkosen C-lohkossa yhdeksäntenä. Lohkon kärjessä käydään kovaa taistelua, sillä viiden parhaan joukko (KuFu-98, JIPPO, JBK, Hercules, Rovaniemi Football Academy) mahtuu kolmen pisteen sisään.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.