Katso: Norwichin päävalmentaja ylisti Teemu Pukin upeaa suoritusta maasta taivaaseen: ”Kertoo paljon hänen luonteestaan”

© Kuva: Getty Images

Norwich palasi voittokantaan, kun se kaatoi Mestaruussarjan avauskierroksella Huddersfieldin maalein 1-0. Teemu Pukki syötti ottelun voittomaalin ja sai ansaitut kehut Norwichin päävalmentaja Daniel Farkelta.

Pukki tarjoili Adam Idahille loistopaikan, josta nuori hyökkääjä ei voinut erehtyä. Tilanne syntyi, kun Huddersfieldin puolustaja Richard Stearman antoi karmaisevan harhasyötön, josta Pukki pääsi oikealta laidalta läpi. Pukki luki tilanteen hyvin ja malttoi odottaa Idahin mukaan hyökkäykseen ja tarjoili lopulta nappisyötön, josta Idah tykitti pallon varmasti maaliin.

Voit katsoa maalin alta olevalta videolta. Artikkeli jatkuu videon jälkeen. 

Pukin maalisyöttö sai Farkelta kehuja.

– Maailmanluokan syöttö kertoo paljon hänen luonteestaan. Teemua on kritisoitu siitä, ettei hän ole tehnyt maaleja, ja sitten kun hän saa loistopaikan, hän tekee epäitsekkäästi ja syöttää oikealla hetkellä täydellisesti Adamille, jolla on helppo työ tehdä maali. Se kertoo kaiken, Farke kehui paikallislehti PinkUnin mukaan.

Pukin maaliton putki venyi Huddersfield-ottelun myötä virallisissa peleissä (joissa saanut minuutteja) jo 18 ottelun mittaiseksi. Farkea tämä ei kuitenkaan huoleta.

– En usko, että monikaan muu hyökkääjä on pelannut niin paljon kahden viime vuoden aikana seuralleen ja maajoukkueelleen kuin hän. Se ehkä näkyi väsymyksenä viime kaudella, mutta minusta tuntuu, että hän näyttää nyt tuoreelta taas, Farke sanoi.

Norwichille voitto teki hyvää. Farken mukaan joukkueessa on tällä hetkellä todella hyvä henki päällä.

– Täytyy myös ylistää vaihtopenkillä olleita kavereita. Kun katsoo Alexia (Tettey), Beniä (Gibson) ja Jordania (Hugill), kaikki ovat kokeneita pelaajia, jotka eivät tällä kertaa mahtuneet kentälle, vaikka varmasti olisivat halunneet. Silti esimerkiksi Jordan meni heti loppuvihellyksen jälkeen onnittelemaan Teemua maalisyötöstään ja sen jälkeen halaamaan Adamia. Tällaista mentaliteettia tarvitsemme, Farke totesi.

Norwich kohtaa seuraavaksi Prestonin ensi lauantaina kotikentällään Carrow Roadilla.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille