Koko Veikkausliiga tämän miehen jalkojen juuressa – Albion Ademin hurja vire jatkuu

© Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn on tehnyt tällä veikkausliigakaudella 22 maalia, neljänneksi eniten koko sarjassa HJK:n, KuPS:n ja Interin jälkeen. Valitettavasti sen päästettyjen maalien määrä 24 on puolestaan sarjan kolmanneksi suurin. Jos viihdearvoa mitattaisiin puhtaasti otteluissa nähtävien maalien määrällä, olisi IFK Mariehamn ollut tämän kauden viihdyttävin joukkue.

Joka tapauksessa juuri hyökkäystehot ovat taanneet sen, että IFK Mariehamn on vielä syyskuussakin taistelemassa tiukasti ylemmän loppusarjan paikasta. Akuuttia putoamisuhkaa ei ole, sillä karsijan paikalla oleva TPS on IFKM:stä yhdeksän pisteen päässä.

Hyökkäyksen tehokkuudestaan IFK Mariehamn saa kiittää aivan erityisesti yhtä miestä, 21-vuotiasta Albion Ademia. Ademi teki keskiviikkona FC Lahden verkkoon kauden 11. ja 12. maalinsa, ja 13 ottelun tehosaldo on nyt maalit ja syötöt yhteenlaskettuna huimat 12+3. Ademi on siis ollut joko tekijänä tai syöttäjänä osallisena peräti 68 prosentissa IFK Mariehamnin maaleista.

Ei todellakaan ole kaukaa haettua tituleerata Ademia tämän kauden tärkeimmäksi pelaajaksi joukkueelleen. Hän myös johtaa sarjan maalitilastoa 12 maalillaan yhdeksän maalin Roope Riskin ja kahdeksan maalin Timo Furuholmin ollessa lähimmät uhkaajat. Maanantaina Ademi valittiin myös itseoikeutetusti Veikkausliigan elokuun pelaajaksi.

Keskiviikon ottelua vierasjoukkue FC Lahti johti jo 2-0 Mikko Kuninkaan ja Vahid Hambon maaleilla, mutta kliininen ja huikealla itseluottamuksella pelaava Ademi hinasi yksin IFK Mariehamnin 2-2 -tasapeliin.

Tunnin kohdalla Ademi sujautti läpiajonsa päätteeksi pallon Lahden maalivahti Joona Tiaisen jalkojen välistä maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin hän voitti irtopallon, väisti taklauksen ja roikotti pallon 20 metristä kauniisti takanurkkaan. Maalit ja Ademin muutenkin maaliahneen pelin voi katsoa alta löytyvästä koosteesta.

Turkulaislähtöinen TPS-kasvatti on murskannut tällä kaudella aiemmat maaliennätyksensä. Ademin aiempi yhden kauden maaliennätys pääsarjassa oli neljä maalia Interin paidassa kaudella 2018. Viime kaudella hän teki Interille vain yhden maalin, mutta Ahvenanmaalla jälki on ollut tuhoisaa. Pidempään odotettu läpimurto on kiistaton fakta, ja juuri nyt keskustellaankin siitä, mihin sarjaan Ademi jatkaa Veikkausliigasta seuraavaksi.

173-senttinen Ademi on pelannut runsaasti Suomen juniorimaajoukkueissa, mutta hän päätti kuitenkin viime vuonna vaihtaa Albanian paitaan. Nyt takana on kolme pelattua peliä Albanian U21-maajoukkueessa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.