KuPS:n Petteri Pennaselta erinomainen tiivistys siitä, miksi Kuopiossa niitetään nyt menestystä

© Kuva: Juha Tamminen

KuPS eteni torstai-iltana Eurooppa-liigan karsintojen playoff-vaiheeseen, kun kotikentällä kaatui liettualainen Suduva maalein 2-0. Petteri Pennanen oli jälleen yksi KuPS:n voiton takuumiehistä.

KuPS:n päävalmentaja Arne Erlandsen kiitteli pelaajiensa esitystä ottelun jälkeen.

– Olemme onnellisia voitosta, me ansaitsimme sen. Meillä oli aika hyvä kontrolli pelistä, ja 2-0-maalin jälkeen olo oli jo aika mukava. Olen ylpeä pelaajista, he treenaavat hyvin ja tekevät kentällä sen, mitä me haluammekin ja jaksavat painaa eteenpäin.

– Suduva pelasi kuten me odotimmekin, toinen puoliaika oli meiltä parempi kuin ensimmäinen. Koko joukkue pelasi hyvin tänään ja tärkeää on saada peliminuutteja kaikille pelaajille. Meillä on paljon hyviä pelaajia, jotka tekevät hyvää työtä. Joukkue toimii hyvin kokeneiden pelaajien kuten Pennasen johdolla, Erlandsen kehui KuPS:n nettisivuilla.

KuPS:n osumista vastasivat Lucas Rangel sekä tuore topparihankinta Igors Tarasovs, joka oli yksi kentän parhaista. Pennanen uurasti vasemmalla laidalla täydet minuutit. Ottelun alussa Suduva sai aikaiseksi pari vaaran paikkaa erikoistilanteiden jatkotilanteista.

– Pelin alku oli jopa omituinen. Siinä haettiin asemia molemmin puolin, selkeä 5-3-2 meillä oli vastassa ja siinä haettiin alkuasetelmia. Kaverilla oli pari pahaa hässäkkää, sen jälkeen peli oli meidän kontrollissamme ja me olimme parempi joukkue, Pennanen kertasi.

KuPS on ollut erinomaisessa vireessä viime aikoina. Tulosta on tullut europelien lisäksi myös Veikkausliigassa, jossa KuPS on tällä hetkellä sarjassa toisena. Kärjessä oleva HJK on vain pisteen edellä, ja KuPS on pelannut helsinkiläisiä kaksi ottelua vähemmän.

Pennasen mukaan KuPS:sta on kasvanut viime vuosina voittava joukkue. Se nähtiin torstaina Kuopiossa.

– Oli haastava peli, tuntui kuitenkin siltä että me olimme yksi tai kaksi askelta parempia. 1-0 oli meille tärkeä maali, kaveri oli siinä vaiheessa vähän niskan päällä ja maali tuli vähän yllättäen.

– Maalit tulevat yleensä yllättäviin paikkoihin ja niin nytkin. Monen vuoden prosessin aikana me olemme oppineet voittamaan pelejä. Se työ pitää tehdä, mikä riittää voittoon, nyt me niin teemme. Ja sitä me olemme pystyneet parantamaan tämän kauden aikana. Perustaso on niin korkea, että se riittää tuomaan hyviä tuloksia, Pennanen tiivisti.

KuPS:n playoff-paikka on jo itsessään komea suoritus. Vaikka KuPS häviäisi playoff-ottelun romanialaiselle Clujlle, tietäisi se silti yhteensä yli miljoonan euron palkintopottia europeleistä. Lohkovaihepaikka toisi sitten jo lähes neljä miljoonaa euroa kaikkinensa, lue palkintorahoista lisää tästä.

KuPS:n playoff-vaiheen paikan hienoutta korostaa se, että torstaina Eurooppa-liigan karsinnoista ovat tähän mennessä pudonneet esimerkiksi sellaiset suurseurat kuin turkkilainen Besiktas, ranskalainen Stade de Reims sekä serbialainen Partizan.