Viime kauden triplamestari Bayern München kaatoi Schalken perjantaina Bundesliigan kauden avausottelussa murskalukemin 8-0 (Katso Viafreen kooste).

Müncheniläisten avausosuma syntyi jo neljännellä minuutilla Serge Gnabryn jalasta. Saksan maajoukkuelaituri otti pallon taidokkaasti haltuun, asetteli pelivälineen vasemmalle jalalleen ja tykitti komean kudin verkkoon. 1-0.

Kotijoukkueen seuraava maalia odoteltiin vartti. Thomas Müller pudotti pallon rangaistusalueen tuntumaan Leon Goretzkalle, joka rokotti entistä seuraansa tarkalla sisäsyrjäsijoituksella. 2-0.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Bayern sai rangaistuspotkun. Ozan Kabak kaatoi sääntöjen vastaisesti Robert Lewandoskin, joka asettui itse vetämään pilkkua ja toimitti pallon satavarmasti verkkoon. 3-0.

Schalkella oli muutamat hyökkäyksensä, mutta avausjakso oli Bayernilta lähes täydellistä hallintaa. Kotijoukkue rakenteli 13 maalintekoyritystä ja Schalke kolme, joista vain yksi suuntautui kohti Manuel Neuerin vartioimaa maalia.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata reilu minuutti, kunnes Bayern iski jälleen. Leroy Sané oli jo päästä maalintekoon, mutta maalivahti Ralf Fährmann kauhoi häneltä pallon pois. Peliväline tuli kuitenkin Schalken harmiksi suoraan Gnabrylle, joka hoiti työn loppuun. 4-0.

Gnabry viimeisteli hattutemppunsa vajaan tunnin kohdalla. Sané karkasi jälleen Schalken puolustukselta ja tarjoili pallon vierelleen Gnabrylle, joka ujutti pelivälineen Fährmannin jalkojen välistä sisään. 5-0.

Viime kauden maalikuningas Lewandowski joutui tyytymään vain yhteen osumaan, mutta hän tarjoili 70. minuutilla mestarillisen rabona-keskityksen Müllerille, joka viimeisteli suoraan syötöstä isäntien kuudennen osuman. 6-0.

B/R Football

@brfootball
Lewandowski’s assist for Muller ☠️🤯

Schalken surkea puolustuspelaaminen kostautui seuraavan kerran jo minuutin päästä edellisestä maalista. Sané karkasi jo ties kuinka monetta kertaa läpiajoon ja pääsi viimein myös itse maalin makuun. 7-0.

Illan viimeinen maali nähtiin 81. minuutilla. Toista otteluaan Bayernin ykkösmiehistössä pelannut Jamal Musiala leikkasi vasemmalta laidalta keskustaan ja pamautti pallon etukulmasta sisään. 8-0.

Gracenote Live

@GracenoteLive
💥 - @FCBayern win 8-0 against Schalke to record the BIGGEST win for any club in the opening match round of a BL season. #FCBSO4 #bundesliga