HJK koki torstai-iltana jättimäisen pettymyksen, kun vauhdikas Stadin derby päättyi HIFK:n dramaattiseen 4-3-voittoon Töölön jalkapallostadionilla. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela piti ottelua varsin erikoisena, mutta oli tyytyväinen joukkueensa kokonaissuoritukseen.

– Oli varsin erikoinen ottelu, jossa tulos oli pelitapahtumiin nähden erikoinen, summasi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ottelun jälkeen HJK:n virallisilla kotisivuilla.

HIFK otti vastaan lähes jokaisen saamansa maalipaikan pelin ensimmäisellä puoliajalla, jonka päätteeksi pelaajat suuntasivat pukukoppeihin HJK:n 1-3-tappioasemassa. Koskela reagoi tilanteeseen tekemällä peräti neljä pelaajavaihtoa tauon aikana, mikä toi lisävauhtia Klubin tekemiseen.

Kentän jättivät karmaisevan harhapassin tehnyt Markus Halsti, Pyry Hannola, Luis Murillo, sekä David Browne. Kehiin pääsivät Daniel O’Shaughnessy, Rasmus Schüller, Lucas Lingman sekä 3-3-tasoituksen maalannut Tim Väyrynen.

Koskelan harmiksi kaikki hänen pelaajansa eivät olleet derbyiltana 90 minuutin kunnossa.

– Toisella puoliajalla olimme täysin ylivoimaisia ja loimme maalipaikkoja enemmän kuin kahden käden sormet riittää laskemaan. Tasoitusmaalin jälkeen meillä vähän karkasi maltti ja syöttöjen pituudet kasvoivat liikaa. Niistä ja parista vaparista IFK sai painetta pois omasta boksistaan, ja toisesta lopulta sitten voittomaalin, Koskela jatkoi.

– Lähtökohdat otteluun olivat hieman erityiset ja kokoonpanon kasaamisessa oli harvinaisen paljon liikkuvia osia, koska niin monen pelaajan osalta oli 90 minuutin pelaaminen oli mahdotonta. Joka tapauksessa, vaikka tulos ei meitä tänään miellytä, niin olen ylpeä pelaajista sekä esityksen että työmoraalin puolesta. Välillä futis on tällaista ja nyt katseet siirretään eteenpäin kohti sunnuntaita, Koskela päätti.

HIFK:n leirissä oltiin luonnollisesti varsin tyytyväisiä myös ottelun lopputulokseen, vaikka punapaidat ottivatkin hyökkäyksiä vastaan koko toisen jakson.

[readmore from=Stadin-derby]

– Olimme aika lailla puolustuskannalla liikkeellä koko toisen jakson, ja kyllähän se 3-3 -tasoitusmaali kirpaisi. Siitä kuitenkin pystyttiin vielä nousemaan mitä maukkaimmalla tavalla, kun saatiin iskettyä voittomaali vapaapotkusta Klackenin edessä, valmentaja Mike Keeney kertasi HIFK:n verkkosivuilla.

– Seitsemän maalia per ottelu ei ihan ole sitä, mitä me valmentajat toivomme, mutta loppupeleissä ainoastaan tuloksella on väliä. On harvinaista, että kukaan tekee HJK:ta vastaan neljä maalia. Voimme olla siihen todella tyytyväisiä ja nauttia yhdessä tästä upeasta voitosta.