Valioliiga-tähdeltä upea ele entiselle joukkuekaverilleen – ”Oletko nähnyt, mitä hän lahjoitti?”

© Kuva: Getty Images

Aston Villan keskikenttäpelaaja Jack Grealish päätti auttaa merkittävästi entistä joukkuekaveriaan Lewis Kinsellaa, joka loukkasi polvensa nivelsiteet jo toista kertaa tänä vuonna.

Grealish, 25, ja Kinsella, 26, pelasivat samaan aikaan Aston Villan akatemiassa ja lyhyesti myös edustusjoukkueessa, mutta heidän uransa ovat sittemmin lähteneet eri suuntiin. Grealish toimii nykyään Villan kapteenina ja debytoi hiljattain Englannin A-maajoukkueessa, Kinsella taas pelaa Englannin viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla Aldershotin riveissä.

Viidennellä sarjaportaalla ei liiku ihan samanlaisia summia kuin Valioliigassa, joten Kinsella päätti avustaa seuraansa polvioperaation kustannuksissa laittamalla pystyyn rahankeräyksen verkkoon. Polven leikkaus ja kuntoutus saattaa maksaa jopa 10 000 puntaa.

– En ollut aluksi varma, olisiko se hyvä idea vai ei. En ollut varma, kuinka moni ihminen lahjoittaisi jotain ja näyttäisinkö hieman idiootilta. Mutta ajattelin, että jos saan 500 puntaa, niin seura voisi säästää ne 500 puntaa leikkaukseeni, kertoi Kinsella Sky Sportsille.

– Seura sanoi maksavansa sen heti, mutta tiedän, että Kansallisliigan seurat kärsivät, elleivät ne saa tukea. Seura on kohdellut minua todella hyvin näinä kolmena vuotena antamalla minulle mahdollisuuden pelata viikottain. Ajattelin vain, että voisin antaa jotain takaisin. Se saattaa pehmentää iskua, koska nämä eivät ole halpoja operaatioita.

Grealish sai tietää Kinsellan tilanteesta ja osallistui vaivihkaa rahankeruuseen 2 000 punnalla.

– Olin kirjaimellisesti juuri laittanut sen sivun pystyyn, kun äitini sanoi perheen ryhmäkeskustelussa: ”Oletko nähnyt, mitä hän lahjoitti?” Minä kysyin, että ”Kuka?” ja hän vastasi, että ”Jack”. Menin tietysti sivulle ja näin, kuinka paljon hän oli lahjoittanut. Minusta se on kerrassaan uskomatonta.

– En ikinä odottanut hänen lahjoittavan noin paljon. Minä ja Jack olemme tietty tunteneet toisemme pitkään ja pysytelleet yhteydessä minun lähtöni jälkeen. Puhumme aina. Menin katsomaan häntä Wembleylle. Olemme hyviä ystäviä, mutta en pyytänyt häntä lahjoittamaan, kertonut hänelle etukäteen tai mitään.