Belgian maajoukkuetähti varoittaa loukkaantumisaallosta – ”Olen pelannut kaksi vuotta ilman taukoa”

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn 29-vuotias Kevin de Bruyne loistaa jalkapalloviheriöillä vuodesta toiseen. Siitä kertokoon vaikka se, että belgialainen keskikenttäpelaaja valittiin ainoana ei-Bayern Münchenin pelaajana pelipaikkansa parhaaksi viime kauden Mestarien liigassa.

Koronapandemia katkaisi kaiken jalkapalloilun maaliskuussa muutaman kuukauden ajaksi, mutta sen jälkeen De Bruyne on ollut tuttu luottomies niin Manchester Cityssä kuin Belgian maajoukkueessakin. Hän urakoi jatkuvasti isoja minuutteja molemmissa peliasuissa. Valioliigassa De Bruyne on pelannut täydet 270 minuuttia alkukauden aikana, ja myös maajoukkueessa hänen ruutunsa on iso. Sunnuntaina De Bruyne pelasi kapteeninnauha kädessään 73 minuuttia Nations League -ottelussa Englantia vastaan.

Vaikka De Bruyne saikin huilata Belgian harjoitusmaaottelun Norsunluurannikkoa vastaan torstaina, varoittaa hän jalkapallopäättäjiä liian suuresta otteluruuhkasta, etenkin poikkeuskaudella. Keskikenttäpelaaja pelkää edessä olevan loukkaantumissuman.

– Olen pelannut kaksi vuotta ilman taukoa. Kukaan ei kuitenkaan kuuntele pelaajia. Joskus olen huolissani, De Bruyne totesi HLN:n haastattelussa AS:n mukaan.

– Huomaan sen etenkin omaa tilannettani mietissäni. Minulla on vapaata 8-9 päivää. En voinut mennä lomamatkalle, koska vaimoni raskaus oli jo pitkällä. Minulla ei siis ole ollut lomaa lainkaan. Jos jatkan näin kauden loppuun asti, olen pelannut kaksi vuotta ilman lepoaikaa.

– Huilia tarvitaan etenkin henkisen puolen takia. Keho pyytää lepoa. Kukaan ei kuitenkaan kuuntele pelaajia, vaan kaikki sanovat: ”Saat hyvää palkkaa, joten sinun täytyy pystyä sopeutumaan”. Kestän kyllä ne kommentit, mutta pelkään, että tulossa on loukkaantumisaalto, joka koskee useita pelaajia.

– Tunnen itseni. Annan aina sata prosenttia, enkä pysty pelaamaan 80 prosentin panoksella, De Bruyne alleviivasi.

De Bryune pelasi kaudella 34 ottelua, huilaten osan kaudesta polvivamman takia. Kaudella 2019-2020 pelejä kertyi 52 ja tällä kaudella toistaiseksi seitsemän, maaottelut mukaan luettuna. Kauden 2020-2021 ottelukalenteri on erittäin tiivis koronapandemian tuomat muutokset huomioiden, ja 2-3 ottelun viikkoja on luvassa paljon. Kesällä 2021 odottavat EM-kisat, Copa América ja Tokion olympialaiset.

Belgia kohtaa seuraavaksi keskiviikkona Islannin ennen kuin palaavat seurajoukkueisiinsa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.