Espanjalaispuolustaja kertasi yhteenottoaan Neymarin kanssa: ”Sain WhatsAppissa yli kaksi miljoonaa viestiä”

© Kuva: Getty Images

Ranskan pääsarjassa pelattiin syyskuun puolivälissä klassikko PSG-Marseille. Ottelun voitti Marseille maalein 1-0, mutta eniten puhuttivat lisäajalla nostetut peräti viisi punaista korttia.

Ángel Di María sai jälkikäteen neljän ottelun pelikiellon sylkemisestä, mutta kohun keskiöön päätyivät varsinaisesti Neymar ja Marseillen espanjalaistoppari Álvaro González. Neymar läpsäytti nujakassa Gonzálezia niskaan ja sai suoran ulosajon.

PSG:n brassitähti syytti välittömästi pelin jälkeen Gonzálezia rasismista ja jatkoi väitteidensä esittämistä myöhemmin. Myöhemmin puolestaan esiin nousi epäilyjä, että Neymarkin oli solvannut rasistisesti Marseillen japanilaispelaaja Hiroki Sakaita, ja provosoinut Gonzálezia kehnolla tavalla. Sekä Neymar että González selvisivät kuitenkin selvittelyjen ja haastattelujen jälkeen lisärangaistuksetta.

Marseille kertoi jo pian ottelun jälkeen, että González oli saanut tapahtumien jälkeen tappouhkauksia. Nyt pöly on jo aika lailla laskeutunut, mutta González kertoi AS:n haastattelussa, että ajat olivat hänelle henkisesti raskaita.

– Nyt voin taas ihan hyvin. Pahinta olivat ne viikot ennen kurinpitovaliokunnan kuulemista. Sen jälkeen rauhoitin, sillä siellä totuus tuli esiin, 30-vuotias González totesi.

– Nyt haluaisin ajatella vain jalkapalloa, sillä sen takia olen Marseillessa ja pelaan yhtä urani parhaimmista jaksoista.

Ranskan jalkapalloliitto LFP ei voinut todistaa Gonzálezin herjanneen Neymaria rasistisesti. Varsinaisen lokamyrskyn puolustaja silti sosiaalisessa mediassa niskaansa sai, sillä Neymar on globaalisti valtavan suosittu pelaaja. González kertoi viettäneensä paljon myös unettomia öitä.

– Ymmärsin tapahtuneen mittaluokan, kun laskeuduimme Marseillen lentokentälle. En niinkään Neymarin sanojen takia, koska kentällä voidaan ymmärtää jotain väärin, vaan siksi, mitä kännykkääni saapui.

– Sain WhatsAppin kautta yli kaksi miljoonaa viestiä. Silloin ymmärsin, että asia oli karannut käsistä. Ei vain julkista Álvaroa koskien, vaan myös Álvaron yksityiselämän osalta.

González kertoo rauhoittuneensa, kun hän kohtasi Marseillen kannattajia muutamia päiviä ottelun jälkeen.

– Tapasin Marseillen kannattajia seuran ehdotuksesta. Asumme kaupungissa, jossa rasisti ei voisi asua. Kohtaamme kaikenlaisia ihmisiä ja halusin saada tällä tavalla rauhan.

– Tietääkseni, että seura, kannattajat ja kaupunki tukisivat minua, tapasin faneja. Sen jälkeen rauhoituin.

– Kaikenlaiset saamani uhkaukset pelottivat minua. Tiesin, ettei mitään jalkapallopeliä ja klassikkoa suurempaa ollut tapahtunut, mutta rauhoituin vasta, kun sain tietää, etten saanut rangaistuksesta. En silti pystynyt nukkumaan rauhallisesti, González muistelee.

Voitto oli Marseillelle ensimmäinen PSG:stä yhdeksään vuoteen, mutta hieno saavutus jäi lopun nujakan varjoon.

– Se oli minusta pahinta. Kahden-kolmen viikon ajan ei puhuttu lainkaan sitä, että voitimme Mestarien liigan finaalissa pelanneen joukkueen ensi kertaa yhdeksään vuoteen. Saavutustamme ei arvostettu.

– Nyt, kuukautta myöhemmin, sen alkaa muistaa ja totta puhuen on upeaa voittaa Parc des Princesillä. Sen jälkeen pelasimme vielä Lyonia vastaan tasan, vaikka olimme 75 minuuttia alivoimalla.

Sitä, oliko Neymarin jättäminen lisärangaistuksetta, González ei halunnut arvioida.

– Siihen en ota kantaa. Halusin ainoastaan, että minun maineeni puhdistetaan, itseni ja tulevaisuuteni takia. Pelaan ammattilaisurani parasta aikaa mahtavassa, fyysisessä liigassa. En ota kantaa Neymarin tilanteeseen. Hän sai jo kahden ottelun suoran pelikiellon. Minä en ole ikinä vienyt kentän ulkopuolelle sitä, mitä minulle on voitu kentällä sanoa, González lisäsi.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille