Italian maajoukkueen ja AS Roman legendan Francesco Tottin isä Enzo Totti on kuollut. Enzo Totti oli kuollessaan 76-vuotias. Hän menehtyi roomalaisessa sairaalassa saatuaan koronavirustartunnan.

Lempinimellä ”Sheriffi” tunnettu Enzo Totti ei kuulunut riskiryhmään vain ikänsä puolesta, vaan myös siksi, että hän sai muutama vuosi sitten sydäninfarktin. Sen johdosta hän ei voinut enää matkustaa poikansa Francescon vierasotteluihin pojan viimeisten pelivuosien aikana.

AS Roma välitti osanottonsa Tottin perheen surulle Twitterissä:

– Lepää rauhassa, Enzo. Seura lähettää syvimmän osanottonsa hänen vaimolleen Fiorellalle, pojille Francescolle ja Riccardolle sekä koko Tottin perheelle. Te kaikki olette ajatuksissamme näinä surullisina aikoina.

AS Roma English

@ASRomaEN
Rest in peace, Enzo ❤️

The club would like to send its deepest condolences to his wife Fiorella, sons Francesco and Riccardo, and the entire @Totti family.

Our thoughts are with you all at this sad time.

Enzo Totti oli aktiivisesti poikansa tukena koko tämän peliuran ajan. Francesco Totti kertoi, että Enzo odotti häntä usein harjoitusten jälkeen pizzan ja mortadella-makkaran kanssa. Hän paljasti haastatteluissa myös, että isä ei varsinaisesti tunnustanyt ylpeyttään ja rakkauttaan poikaansa kohtaan sanoin, vaan vaati tältä paljon.

– Isä ei koskaan onnittelut minua, vaan päinvastoin löi minua aina. Kun tein kaksi maalia, hän sanoi, että minun olisi pitänyt tehdä neljä. Hän ei sanonut ikinä mitään edes viimeiseen päivään mennessä.

[readmore from=Totti-Francesco]

– Ehkä siitä oli minulle onnea. Vanhempani opettivat minulle oikeita arvoja, kuten kunnioittamaan vanhempia ihmisiä, Totti luonnehti aikoinaan AS:n mukaan.

44-vuotias Francesco Totti on AS Roman seurahistorian suurin legenda. Hän pelasi Romassa koko uransa ajan.