Helmarien ehjä esitys teki Anna Signeulin ylpeäksi: ”Emme lähde Skotlantiin tasapeliä hakemaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen naisten A-maajoukkue otti ison askeleen kohti kesän 2022 EM-turnausta, kun se voitti Skotlannin Helsingissä 1-0 Eveliina Summasen kulmapotkusta tekemällä maalilla. Suomi johtaa lohkoaan, kun sillä on pelaamatta vielä kolme ottelua. Takaa-ajajat Portugali ja Skotlanti ovat tosin pelanneet ottelun vähemmän ja kohtaavat ensimmäisessä keskinäisessä ottelussaan kuukauden päästä.

Helmarien huipputärkeä voitto oli ennen kaikkea tunnollisen ja onnistuneen puolustuspelin tulosta. Koko puolustuslinja suoriutui erinomaisesti ja joukkueen kapteeni, maalivahti Tinja-Riikka Korpela pelasi vahvan ottelun hieman puutteellisesta pelituntumasta huolimatta. Korpela venytti toisella puoliajalla myös yhteen loistavaan ”game-saveriin”.

Summasen tekemä maali oli samalla myös Skotlannin ensimmäinen takaiskumaali EM-karsinnoissa. Koko joukkueen onnistuminen sai Helmarien päävalmentajan Anna Signeulin luonnollisesti erittäin ylpeäksi omistaan.

– Olimme iloisia, kun loppuvihellys kuului. Mielestäni pelasimme taktisesti todella hyvin, Signeul sanoi pelin jälkeen Palloliiton kotisivujen mukaan.

– Olen todella ylpeä siitä, että voitimme tämän pelin. Näytimme, että me todella halusimme voittaa. Mielestäni urheilussa on kyse tunteista, intohimosta ja voitontahdosta. Halusimme tätä todella paljon.

Vuodella lykättyihin EM-kisoihin pääsevät suoraan yhdeksän lohkovoittajaa sekä kolme parasta lohkokakkosta. Muut kuusi lohkokakkosta pelaavat kisapaikoista kolmessa playoff-parissa. Helmarien asemat ainakin kakkossijaa ajatellen alkavat vaikuttaa hyviltä, ja lohkovoittokin on täysin omissa käsissä.

Seuraavan pelinsä Suomi pelaa vieraskentällä Skotlantia vastaan 1. joulukuuta. Tasapelikin olisi lähtökohdat huomioiden Helmareille hyvä tulos, mutta se ei Signeulille riitä.

– Tämä antaa meille itseluottamusta. Tiedämme, että olemme hyvä joukkue ja meidän ei tarvitse jännittää näitä pelejä, koska voimme voittaa. Oli tärkeää, että kestimme lopussa emmekä päästäneet maalia. Olimme kentällä voittajia. Voitto merkitsee meille henkisesti paljon.

– Se peli (vieraspeli Skotlannissa) pelataan nurmella. Luulen, että siitä tulee vähän erilainen peli. Emme lähde sinne hakemaan tasapeliä, vaan voittamaan, Signeul ilmoitti.

Emäntämaa Englannin lisäksi kisapaikkansa ovat varmistaneet viime viikolla juhlineet Saksa ja Hollanti sekä tiistaina pilettinsä lunastaneet Tanska, Norja ja Ruotsi. Pohjoismailla oli siis eilen EM-karsinnoissa todella erinomainen päivä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.