Kuopion Palloseura voitti torstaina Helsingin IFK:n 3-2 kotikentällään Veikkausliigassa.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
🟡⚫️PELIPÄEVÄ!⚫️🟡

Kuopion Palloseura hyökkää HIFK:n kimppuun seuraavalla kokoonpanolla. Jiri Nissinen nousee avauskokoonpanoon Artur Pikkin tilalle.

#KuPS #veikkausliiga

HIFK Fotboll

@HIFKedustus
Vartti jäljellä matsin alkuun - tässä HIFK:n taktinen avaus illan ottelussa!

#HIFKFotboll #Veikkausliiga

KuPS siirtyi johtoon kahdeksannella minuutilla vapaapotkusta. Saku Savolainen kaadettiin oikealla laidalla rangaistusalueen tuntumassa, ja erotuomarin pilli soi. Pallon taakse asteli Urho Nissilä, jonka keskitys tavoitti Tabi Mangan. Kamerunilaistoppari hallitsi ilmatilaa ja puski pallon sisään. 1-0.

Ensimmäinen puolituntinen oli lähes täydellistä hallintaa kotijoukkueelta. HIFK:lla oli suuria vaikeuksia päästä pallon kanssa edes keskiviivan yli.

KuPS tuplasi johtonsa juuri ennen taukovihellystä. Kotijoukkue sai noin 25 metristä vapaapotkun, josta vastasi taas Nissilä. Edellisellä kierroksella vapaapotkun Ilveksen verkkoon upottanut Nissilä toisti temppunsa ja laukoi jälleen komeasti ylänurkkaan. 2-0.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Urho Nissilältä taas huima vapaapotkumaali! - HIFK-puolustajalta kummallinen "torjuntayritys" #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3704731

HIFK:lle tarjoiutui reilun tunnin jälkeen loistava sauma kavennukseen, kun Foday Manneh karkasi keskiviivan tuntumasta läpiajoon. Manneh ohitti jo osittain maalivahti Otso Virtasen, joka tuli rangaistusalueen ulkopuolelle vastaan, mutta gambialaiahyökkääjä laukoi avopaikasta ohi.

Hetkeä myöhemmin Manneh hukkasi jälleenn loistopaikan, kun pallo pedattiin hänelle maalin edustalle. Manneh laukoi suoraan syötöstä pari metriä ohi ja päästi pettyneenä äänekkään parahduksen.

Kun vierasjoukkue ei hyödyntänyt omia paikkojaan, niin KuPS iski kolmantensa 75. minuutilla. Vaihtopelaajien yhteistyö tuotti tulosta, kun Arttu Heinosen keskitys löysi Aniekpeno Udohin, joka täräytti voimakkaan kudin verkkoon. 3-0.

HIFK sai kavennuksen aikaiseksi hieman ennen varsinaisen peliajan täyttymistä, kun Hannu Patronen ohjasi vapaapotkutilanteessa pallon lähes maaliviivalta sisään. 3-1.

Lisäajalla vieraille vihellettiin vielä pilkku, kun Matias Hänninen kaadettiin rangaistusalueella. Vitinho pamautti pallon keskelle ja ylös, minkä jälkeen tuomarin puhalsi pelin päättyneeksi. 3-2.

Pelkkä lopputulos antaa ottelusta hieman väärän kuvan. HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen myönsi pelin jälkeen Ruudun haastattelussa, että selkeästi parempi joukkue voitti, mutta sanoi olevansa tyytyväinen siihen, että maaliero pysyi lopun nousun ansiosta ”siedettävänä”.

Hallitseva mestari KuPS siirtyi tuloksen myötä sarjakärkeen, kolmen pisteen turvin Helsingin Jalkapalloklubin edelle. HIFK on 18 ottelun jälkeen kuudentena.