Huuhkajat voitti jälleen Nations Leaguessa – katso suurimmat onnistujat

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat voitti jo kolmannen peräkkäisen ottelunsa UEFA Nations Leaguessa, kun Irlanti kaatui Olympiastadionilla keskiviikkoiltana Fredrik Jensenin maalilla 1-0.

Huuhkajat nousi voiton myötä Nations Leaguen lohkonsa kärkipaikalle. Wales on toisena kahden pisteen päässä ja pelaa kierroksen oman ottelunsa myöhemmin keskiviikkoiltana kohdatessaan Bulgarian.

Lue otteluraportti täältä.

Suomifutis.com nimeää tuttuun tapaan Huuhkajien ottelun parhaat ja varjoon jääneet pelaajat. Keskiviikkoinen peliesitys ei ollut laadullisesti huippuluokkaa, mutta siitä huolimatta yksikään pelaaja ei jäänyt mieleen negatiivisella tavalla – päinvastoin.

Huuhkajien selkeinä onnistujina voi pitää huipputorjuntoihin jälleen yltänyttä Lukas HradeckyaGlen Kamaraa ja voittomaalin tehnyttä Jenseniä.

Hradecky nappasi etenkin toisella jaksolla useamman elintärkeän torjunnan, joista komein nähtiin lisäajalla. Hradecky torjui upeasti alakulmasta Ronan Curtisin puskun. Hradecky oli keskiviikkona Huuhkajien voiton takuumies.

Kamaran nostaminen selkeisiin onnistujiin on nykyään arkipäivää. Seuratasolla Glasgow Rangersia edustava Kamara oli jälleen keskikentän hahmo ja suurin onnistuja. Kamara pelasi vahvaa kahden suunnan peliä, teki tärkeitä pallonriistoja ja taktisia rikkeitä. Voittava joukkue tarvitsee Kamaran kaltaisia joukkuepelaajia, jotka tekevät kanssapelaajistaan muutamaa astetta parempia.

Fredrik Jensen onnistui jälleen maalinteossa. Kuva: Juha Tamminen

Sunnuntaina Bulgariaa vastaan maalinteossa onnistunut Jensen vastasi Huuhkajien voittomaalista Irlanti-ottelussa. Jensen sai pallon itselleen maalin edustalla ja viimeisteli pelivälineen varmasti vieraiden verkkoon. 23-vuotiaalle Jensenille kyseessä oli jo seitsemäs A-maajoukkuemaali.

Onnistujien joukkoon voi lisätä myös Tim Sparvin. Ei ole salaisuus, ettei Sparv ole kentän nopein pelaaja – päinvastoin – mutta Sparv paikkaa hitauttaan loistavalla sijoittumisellaan. Se nähtiin tänäänkin. Sparv ei ota liikaa riskejä, osaa käyttää omia vahvuuksiaan paremmin kuin muut ja sen kautta tekee itsestään elintärkeän palasen Markku Kanervan miehistöä.

Teemu Pukki alusti komeasti Jensenin maalin. Pukki ryösti pallon vastustajalta ja pelasi sen nopeasti maalin eteen juosseelle Jensenille. Maalisyöttöä lukuun ottamatta Norwich-kärjen peliesitys jäi varsin vaisuksi. Pukki sai muutaman maukkaan maalipaikan, mutta viimeistely-yritykset jäivät torsoiksi. Pukki on pelannut neljä maaottelua putkeen maaleitta.

Avauskokoonpanoon päässyt Pyry Soiri pelasi pirteän avausjakson. Toisella jaksolla kentälle päässyt Ilmari Niskanen jäi varjojen maille. Niskasen ei pidä kuitenkaan missään nimessä hävetä peliesitystään. Sisääntulo maajoukkueeseen syksyn aikana on ollut upeaa seurattavaa.