Katso: Zenitin kannattajilta täysin vastuutonta toimintaa Mestarien liigassa – koronaa ei paljon kunnioitettu

© Kuva: Getty Images

Kun europelejä päästiin elokuussa jatkamaan lähes viiden kuukauden koronatauon jälkeen, pelattiin kaikki sekä Mestarien liigan että Eurooppa-liigan ottelut kokonaan ilman katsojia. UEFA:n määräyksellä myös uuden kauden karsintavaiheessa katsomot pysyivät tyhjinä.

Kun Mestarien liigan kausi 2020-2021 käynnistyi tiistaina kahdeksalla lohkovaiheen ottelulla, päästettiin joissain otteluissa stadionille myös katsojia, paikallisista koronarajoituksista riippuen. Esimerkiksi Camp Nou pysyi vielä tyhjänä Barcelonan ja Ferencvarosin välisessä ottelussa, mutta yleisöä oli paikalla eilen muun muassa Pietarissa.

Näin europeleissä nähtiin eilen katsojia ensimmäistä kertaa yli seitsemään kuukauteen – ellei huomioida Budapestissa pelattua Supercupia Bayern Münchenin ja Sevillan välillä.

Koronapandemia on toki edelleen vahvasti läsnä kaikkialla Euroopassa, sillä toinen aalto jyllää juuri nyt kiivaasti. Muun muassa Ranskassa ja Irlannissa on jo otettu käyttöön erittäin voimakkaita rajoitustoimenpiteitä. Turvaväli- ja maskisuositukset lienevät olennainen osa jalkapalloarkea kaikissa maissa.

Pietarin Zenitin fanit eivät kuitenkaan paljon koronaa kumarrelleet, kun joukkue avasi Mestarien liiga -kautensa belgialaista Club Bruggea vastaan. Tästä sosiaalisessa mediassa näkyvästi esillä olleesta kuvasta näkyy hyvin, kuinka vähän Zenitin faneja kiinnostivat suositellut turvaetäisyydet.

Paidattomalla joukolla näkyy kyllä jonkin verran kasvomaskeja, mutta yhdelläkään sellainen ei taida olla oikein käytettynä, vaan maskit roikkuvat mikä missäkin. Juhlimaan eivät fanit ottelun päätyttyä päässeet, sillä ilman kolmea koronatartunnan saanutta runkopelaajaa pelannut Club Brugge vei pisteet lisäajalla tekemällään maalilla 1-2. Zenitin faneja oli kehotettu ennen ottelua käyttämään kasvomaskeja ja hanskoja.

Sopivammin katsomopaluustaan suoriutuivat Rennes’n fanit, jotka käyttivät kasvomaskeja huomattavasti tunnollisemmin. Rennes pelasi eilen historiansa ensimmäisen Mestarien liigan lohkovaiheen ottelun ja pelasi 1-1-tasapelin toista debytanttia Krasnodaria vastaan.

Ottelun Zenit-Club Brugge yleisömäärä oli 16 700 katsojaa, tiistain Mestarien liiga -kierroksen korkein. Se vastaa vajaata 25 prosenttia stadionin kapasiteetista. Ottelussa Kiovan Dynamo-Juventus katsojia oli paikan päällä vajaat 15 000. Rennes-Krasnodar-ottelua seurasi stadionilla vajaat 5 000 katsojaa.

Kaikkiaan yleisöä on näillä näkymin yhteensä seitsemässä avauskierroksen 16 ottelusta. Ehdoton katto on UEFA:n asettama 30 %:n rajoitus stadionin koko kapasiteetista. Vierasfanien paikalle matkustamista ei sallita.

RB Leipzigin piti alun perin saada myydä 8 500 lippua tiistain otteluunsa Basaksehiria vastaan, mutta seura joutui palauttamaan lippujaan, kun paikalliset viranomaiset laskivat rajoituksen 999 katsojaan. Tuhannen katsojan raja on voimassa myös Serie A -seurojen Lazion ja Interin Mestarien liiga -avauksissa.

Bayern München pelaa tänään Atlético Madridia vastaan tyhjällä stadionilla, sillä Münchenin koronatilanne on Leipzigia pahempi.

Englannissa ja Espanjassa pelattavissa Mestarien liiga -otteluissa ei tällä viikolla katsojia nähdä, eikä luultavasti ihan lähiaikoinakaan. Myös ottelu Ajax-Liverpool pelataan ilman katsojia. Sama koski myös tiistaina pelattua huippuottelua PSG-Manchester United.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille